Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Osynlig: ”När Försäkringskassan härjar är vi chanslösa”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME, fibromyalgi och depression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag blir försörjd av mina anhöriga.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte finns medicinska bevis för mina nedsättningar och att jag kan ta ett normalt förekommande arbete där ingen stress finns och jag kan vila vid behov.


Att jag sitter i rullstol för att jag inte klarar att gå på grund av min energilöst är inget bevis. Att jag är bedömd som helt nedsatt i min arbetsförmåga av ett team på AFU-utredningen är tydligen inte heller bevis. Det är heller inget bevis att jag nyligen var inlagd på psykakuten på grund av min depression. Vad för bevis vill Försäkringskassan ha egentligen?

Försäkringskassan har absolut ingen aning om hur och vad ME är. Att de påstår att de där Medicinska rådgivarna (FMR) kan ME är ett skämt, då de vid kompletteringar frågar om saker såsom hur jag agerar framför läkaren, om jag fått KBT och varför jag inte fått hjälp med att börja aktivera mig. När jag ser dokumentationen från ”samtalet” handläggaren och FMR haft så blir jag så förbannad. FMR nedvärderar läkarna från AFUn, och han har tydligen ingen information om att WHO finns och dess betydelse. Det måste ta enormt på den läkaretik som även en FMR måste anses ha. Hur kan man sjunka så lågt?

Varför skickades jag på AFU om deras bedömningar ändå slängs på soptippen? Varför räknas inte mina ord och mina behandlande läkares specialistkunskap? Varför känns det som att jag är osynlig och lätt att putta utför ett stup, typ ättestupan? Jag är en mamma, en syster, en dotter, en vän, en människa och jag är faktiskt viktig. Jag har tur att ha en stöttande omgivning, för när Försäkringskassan härjar är vi chanslösa.

/Osynlig

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: