Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Tess: ”Det måste vara ######## enkelt att sitta där på sin stol och bestämma, utan att behöva bevisa att det man säger är rätt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, EDS, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo försörjer mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan beklagar mina besvär, men bedömer att jag inte är sjuk och därför kan arbeta. Trots min arbetsgivarens förklaringar och anpassningar.


Vid avslaget orkade jag inte överklaga. Jag inser att jag borde ha gjort det, men vi tänkte att det löser sig snart, jag blir nog friska snart. Men så fel vi hade. Jag har tur som har en sambo som stöttar mig annars vet jag inte var jag hade varit idag. Troligen hade jag fått flytta hem till min mamma som är fattig sjukpensionär och sovit på hennes soffa.

Jag har inte fått sjukpenning sedan juni 2019 och fick avsluta mitt gymkort. Kan låte som ett lyx att ha gymkort, men jag behöver träna utifrån mitt framtagna träningsprogram för min EDS. Jag känner nu att jag förlorar stabiliteten och därmed blir påfrestningarna på kroppen högre och jag utmattas än mer då smärtan är mer konstant. Allt blev verkligen inte som vi trodde, min sambo och jag. Det blev precis tvärtom.

Min arbetsgivare har gjort anpassningar på mitt arbete sedan tidigare och vi ser inte vilka fler vi skulle kunna göra, men det anser Försäkringskassan. Det måste vara ######## enkelt att sitta där på sin stol och bestämma, utan att behöva bevisa att det man säger är rätt – tänk om alla hade det så enkelt på sina jobb. När handläggaren bemöter vårt ifrågasättande och frågor om vad som ska göras får vi bara till svar att det är Försäkringskassans bedömning och är vi inte nöjda så kan vi överklaga. Inget svar, ingen vilja till hjälp, ingen vilja till lösning, ingen vilja till att vara en trygghet när livet inte blev som man tänkt sig.

/Tess

Bild: Pixabay%d bloggare gillar detta: