Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Tuzzan: ”När jag fick ny handläggare förstod jag direkt att hon skulle ge mig avslag”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2020

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
10 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME i samsjuklighet med svårt IBS, diabetes, migrän och fibromyalgi , 50%

Hur försörjer du dig nu?
På min halvtidslön som aldrig är en halvtidslön eftersom jag alltid är hemma någon dag från jobbet i månaden. Kommer eventuellt få a-kassa ett tag, men kommer inte kunna öka i aktivitet och då vet jag att jag inte kan fortsätta få a-kassa.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta heltid med ett annan jobb. 


När jag fick ny handläggare förstod jag direkt att hon skulle ge mig avslag, och efter ett halvår av samtal och genomförande av AFU (arbetsförmågeutredning) och inkrävande intyg från min chef, vilket aldrig behövts tidigare, så avslogs också mitt nya läkarintyg.

Den här tiden har resulterat i att min diabetes aldrig varit så dålig. Jag har fått tillbaka cellförändringar i livmoderhalsen. Migränen har blivit värre. Ångest och oro, dåliga nätter med mardrömmar har tillkommit.

Utmattningen såklart blivit värre så jag har aldrig varit bort så här mycket från mitt jobb. Det har också kostat mig minst 10 000 kr att bli nekad i form av utebliven lön. Det har kostat mig så mycket tid med familj och vänner och dyrbar tid med mina brorsöner. Just det är oförlåtligt. 

/Instagram Tuzzan 

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: