Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Erik: "Försäkringskassan knuffar undan de som är i vägen och satsar på målet"

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression, ångest, hjärntrötthet. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Inte alls, jag blir försörjd av min fru.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta där det inte finns stress, beslut att ta och det finns möjlighet att vila vid behov.


Det är ett högt spel som förs med människors hälsa. Allt för att få fina siffror på ett papper. Att få avslaget för mig innebar en att jag fick en svår period där jag blev helt lamslagen och apatisk. Klarade inte att äta, dricka, sova. Min fru fick ta ledigt från arbetet för att se till att jag fick i mig lite dricka och mat om dagarna och ha en famn att krypa upp i när ångesten var som störst.

Att det inte finns bevis (fysiska och mätbara) för det som sker i min trötta, trötta hjärna är väl knappast mitt fel så varför straffas jag? Det syns inte utanpå hur jag mår inuti men jag är fortfarande sjuk och klarar inte mycket. Att jag inte längre får köra bil pga mitt tillstånd är tydligen inget bevis. Känner mig så maktlös. Läkaren gör det också. Våra möten består enbart av att tänka på hur läkarintyget ska skrivas så att Försäkringskassan förstår och det finns ingen tid eller ork från mig efteråt att även orka med ett besök för vård mm.

Försäkringskassan tror sig kunna spela med lag och ordning hur de vill. Allt för att komma mål först, bäst och störst. Som fia med knuff: Försäkringskassan knuffar undan de som är i vägen och satsar på målet.

/”Erik”

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: