Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anna: ”Min mamma fick ha kontakten med Försäkringskassan, så att jag kunde läka i lugn och ro”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
90 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
utmattningssyndrom. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Nu jobbar jag igen, men vid avslaget fick min sambo och mina föräldrar försörja mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte fanns några bevis för att jag var så sjuk som jag och min läkare berättade.


Vid avslaget hade jag redan förlorat arbetet eftersom jag på slutet inte kunde sköta det, trots att jag försökte. Jag hade inte själv insett hur dåligt jag funkade och varför jag jämt var så arg.

Efter att ha gått på en stressrehab med otroligt mycket samtal så kom jag sakta tillbaka till mitt vanliga jag, men då var jag arbetslös och utförsäkrad sedan länge. Det enda sättet för mig att klara det, var att min mamma fick ta all kontakt med Försäkringskassan. Dels fick jag lugn och sedan så kan hon juridiken. Men trots hennes kunskaper fick jag aldrig tillbaka sjukpenningen.

Idag arbetar jag igen, men det var väldigt svårt att söka nytt arbete och inte kunna garantera att jag höll ihop och klarade arbetet. Framförallt är min nya arbetsgivare extra vaksam kring hur jag klarar stressen och orolig för att jag ska gå in i väggen igen. Är ändå tacksam över att ha fått en arbetsgivare som har förståelse av vad det innebär att ha arbetat sig in i väggen. Hennes syster har gjort det och hon mår inte alls bra idag.

Tacksam över min sambo, mamma och mina vänner. Tacksam över en förstående arbetsgivare. Men jag känner att Försäkringskassan kan dra något gammalt över sig. De har fått mig att ifrågasätta mycket i tillvaron och vem man kan lita på. Jag kan lita på mina närmaste, inte på myndigheter.

/Anna P

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: