Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Pia: ” Jag önskar att Försäkringskassan hade gett mig chansen att komma tillbaka i arbetslivet successivt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom och utmattningsdepression. 50%

Hur försörjer du dig nu?
Har jobbat sedan jag fick avslag. Nu sjukskriven igen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan vill ha ut mig på öppna arbetsmarknaden.


Jag sökte läkare i oktober 2018. Jag visste inte då vad som egentligen var fel. Jag hade då sjukskrivit mig i perioder allt ifrån 1 dag till 2 veckor på grund av förkylning.

Min underbare läkare frågade mig hur jag egentligen mådde och jag blev ställd och visste inte vad jag skulle svara. Innerst inne väcktes ett hopp. Jag insåg ju själv att det var någonting annat jag led av, inte en massa förkylningar.

Jag gjorde ett test och läkaren undersökte mig. Diagnosen blev stressrelaterad depression och utmattningssyndrom. 100% sjukskriven till 7 januari 2019, sertralin och ångestdämpande på recept. 25% arbete till till den 20 februari osv. Skickar foto på Försäkringskassans besked. Där framgår att det är tveksamt om jag får sjukpenning efter 14 april (180-dagars-punkten).

Trots att min läkare skrev väldigt tydliga beskrivande intyg godkändes de inte och jag orkade inte med alla turer och bråk med Försäkringskassan. Jag mådde sämre. Så jag kände mig tvungen att arbeta. Är ensamstående så jag måste försöka klara mig själv.

Jag räknade ut att jag kunde gå ner till 75% och klara mig på det. Resten är jag tjänstledig och så jobbar jag fortfarande. Det är inte gynnsamt att tvingas ut i arbetslivet för många timmar för tidigt, så mycket har jag lärt mig.

Just idag ska jag till läkaren för att få sjukintyg då jag varit hemma en vecka och behöver mer vila. Det händer ofta trots att jag trivs på jobbet och vilar mycket då jag är ledig. 

Vad jag skulle ha önskat är att Försäkringskassan hade gett mig chansen att komma tillbaka i arbetslivet successivt ett tag till. Då kanske tillfrisknandet skett snabbare!?

Vänliga hälsningar
Pia

Bild: Ptivat

Annons


%d bloggare gillar detta: