Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Jonna: ”Tack vare frikostiga nära och kära så påverkas inte min dotter alldeles för mycket av vår fattigdom och min sjukdom”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
7 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression med inslag av socialfobi. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Din förmåga att studera bedöms inte nedsatt på grund av sjukdom. Detta då det medicinska underlaget saknar en beskrivning av objektiva undersökningsfynd eller status, det vill säga vad läkaren rent objektivt funnit vid undersökningstillfällena relaterat till ställd diagnos. Det framkommer inte om och i så fall hur de beskrivna besvären har observerats, det vill säga läkarens iakttagelser utöver din egen beskrivning.” Utdrag från beslut 2017-06-07


 Jag är fortfarande sjukskriven 100%, jag lever fortfarande på försörjningsstöd. Tack vare frikostiga nära och kära så påverkas inte min dotter alldeles för mycket av vår fattigdom och min sjukdom.

Att leva på existensminimum under så lång tid är stressande vilket inte hjälper mitt tillfrisknande.

Min terapeut har hjälpt mig inse att det är mitt duktiga jag som satt käppar i hjulen då jag är oerhört kapabel inför möten med läkare mm för att sedan rasa ihop när jag kommit hem, eller på vägen hem om jag har otur. Därför syns inte min sjukdom, därför misstror sjukvården och försäkringskassan mig.

Varje månad inväntar jag nytt beslut från kommunen om jag får försörjningsstöd, varje månad går jag med en klump i magen innan beslutet dimper ner i brevlådan. 

 /Jonna Olsson
Bilden är från min dagliga promenad som är viktig för min rehabilitering.

Bild: Privat%d bloggare gillar detta: