Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anonym: ”När jag pratar med Försäkringskassan är det som att prata med robotar”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
PTSD, ångest, hjärntrötthet. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Nu arbetar jag 50% med mycket korttidssjukfrånvaro, vid avslaget blev jag försörjd av min fru

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt arbete, eller gå tillbaka till mitt arbete, och få uppgifter som inte är stressande, ej kognitativt svårt och utan beslutsfattande.


Vilket skämt Försäkringskassan är. De borde verkligen skämmas över sitt sätt att bemöta och bedöma människor. Som säljare är jag van att prata med diverse personer, men när jag försöker med de handläggare jag haft på Försäkringskassan är det som om jag pratade med robotar. De svarar slumpmässigt och med standardsvar.

Råkade ut för en olycka och skadade främst mitt huvud svårt. När jag läkt fysiskt så blev frustrationen svår för det klickade inte riktigt. På något sätt hade hjärnan somnat och jag blev överbelastad och fruktansvärt trött av att bara genom att titta på fåglarna vid köksfönstret. Först trodde vi att det enbart berodde på PTSD som utvecklats efter olyckan, men det var något mer. Jag kan få panikångest helt plötsligt, utan anledning, hjärtat rusar och jag blir lamslagen. Plötsliga ljud får mig att tappa det helt om jag har en dålig dag, vilket man aldrig vet när det inträffar.

Numera sker det inte lika ofta, så jag försöker arbeta 50%, men har mycket frånvaro. Nu kämpar jag med känslan av att det känns som arbetet är i riskzonen eftersom jag har så mycket frånvaro. Så undrar hur jag skulle kunna bli anställd på 100% i ett nytt arbete när jag inte ens klarar 50% i mitt gamla, inarbetade?

Många utredningar har gjorts, många samtal. Men inget duger som bevis tydligen. Hur kan man få bedöma arbetsförmåga om man inte ens förstår de grundläggande medicinska effekterna av sjukdom och skada eller vill lyssna på specialisterna som träffat patienten?

Bara att skriva det här har tagit mig flertalet dagar, men jag ville fixa det själv då det är en bra träning för mig. Frugan fick rätta alla stavfel mm efteråt så att ni skulle förstå. Men arbeta kan jag tydligen.

/Anonym

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: