Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Mimmi: ”Jag har aldrig känt mig så här värdelös och maktlös i hela mitt liv.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Jag har inte fått avslag ännu utan är ”förvarnad” om ett avslag

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Med de få kronor jag har på mitt konto och sambons inkomst

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag bedöms kunna ta ett så kallat ”normalt förekommande arbete”. Ingen vidare förklaring på frågan vad det är jag bedöms mot. Svaret jag får (om jag ens får tag på min handläggare) är att det inte är försäkringskassans sak att bedöma vad ett ”normalt förekommande arbete” är. 


Arg. Jag är arg. Och ledsen. Och tom. Ångest, oro och ingen sömn. Oavsett vad jag skickar in för kompletteringar hittar min handläggare ett sätt att göra en bedömning att jag kan jobba.

En multimodal bedömning är gjord av fysioterapeut, psykolog och läkare som säger motsatsen. Planering för återgång i arbete är gjord.

Men enligt Försäkringskassan är det inte sannolikt att den planen kommer hållas. Hur kan man göra den bedömningen? Man bedöms mot en fiktiv arbetsmarknad och förväntas söka jobb som inte ens finns.

Jag har en tillsvidareanställning så någon a-kassa kan jag inte få eftersom jag inte är arbetslös och antagligen ingen sjukpenning. Men jobba kan jag inte då min kropp inte fungerar.

Har nu gått utan pengar i väntan på ett beslut som hela tiden skjuts upp. Jag har aldrig känt mig så här värdelös och maktlös i hela mitt liv. Hur kan en handläggare på Försäkringskassan stå över en läkares bedömning utan att ens ha träffat patienten? Det är för mig en gåta. 

/Mimmi

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: