Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Mamma berättar: ”En förnedrande situation att som vuxen bli helt beroende av anhöriga för att kunna äta”

Idag berättar en mamma om sin dotter som fick avslag på sin sjukpenning 2019. Dottern var sjukskriven för utmattningssyndrom.


Plötsligt bröt min dotter ihop, helt slut i huvudet, bara grät, hade panikångest med svår hjärtklappning och varken kroppen eller hjärnan ville längre vara med.

Hon sjukskrev sig och sen började problemen på riktigt, springa till läkare för att få sjukintyg som försäkringskassan underkände och gav avslag på sjukpenning. Ingen inkomst och nyligen köpt en lägenhet.

Hon har tvingats leva på mig, jag har betalt hennes räkningar, hon har fått be om pengar för att kunna handla minsta sak. En förnedrande situation att som vuxen bli helt beroende av anhöriga för att kunna äta och ha tak över huvudet.

För trots att försäkringskassan ansåg att hon var frisk, så kunde hon inte arbeta. Hon försökte, men eftersom sjukskrivningsperioden blev ännu mer stressande på grund av Försäkringskassans agerande så byggde symtomen bara på sig istället för att vara en period för återhämtning och vila.

Det hade varit bättre om hon tagit tjänstledigt utan lön då hade hon sluppit kampen med försäkringskassan och kunnat vila istället. Några pengar från Försäkringskassan fick hon ju inte i alla fall.

/Trött mamma

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: