Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Ger upp: ”Kände mig verkligen värdelös och hjälplös i den här situationen”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 månad

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Misstänkt utmattning och andra bakomliggande diagnoser. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Hade ingen inkomst, fick sparken från nya jobbet på grund av sjukskrivning. Var/är utan egen inkomst 6 månader. Min man försörjer mig. Har fått lite timmar på ett företag nyligen, ingen fast schema.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag måste kunna jobba eftersom jag fick sparken.


Jag blev utmattad på mitt nya jobb och blev sjukskriven i 2 månader. Jag mådde väldigt dåligt på grund av det och visste inte hur det skulle bli efteråt. Har varit rejält utbränd tidigare. Har även andra diagnoser som påverkade mitt mående negativt.

Vissa dagar låg jag bara i sängen och klarade inte ens av att äta. Jag kunde nästan inte tänka på något annat. Jag fick möjlighet att överklaga/skicka mer information, men läkaren kunde inte hjälpa mig. Till slut sa min handläggare att de inte ens skulle ta emot viss information från läkaren även om det skickades.

Jag försökte ett antal gånger förklara till min handläggare att jag vill förstås jobba i framtiden, och jag har alltid gjort det när jag har kunnat, jag skulle bara behöva vara sjukskriven en period nu när jag var helt slutkörd och mådde så dåligt. Men eftersom jag hade blivit arbetslös var jag inte värdig sjukskrivning, enligt deras regler.

Fick aldrig en logisk förklaring hur det hänger ihop och jag har blivit av med jobbet förut också när jag var sjukskriven och fick fortsätta ha sjukpenning. Kände mig verkligen värdelös och hjälplös i den här situationen.

/Ger upp

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: