Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Erika: ”Jag har inte tid med Försäkringskassan som uppenbarligen inte vill hjälpa mig”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, stress, ångest, sömnsvårigheter, fibromyalgi. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo får betala det mesta och så har vi lite sparade pengar som räcker till i juli. Sedan får vi kanske låna av våra föräldrar om det behövs.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan anser att jag inte är sjuk och därför kan klara ett arbete utan stress, utan kognitativa krav och där jag slipper belasta kroppen samt kan ta vilopauser när behov uppstår.


Jag orkar inte med Försäkringskassan. De tar all energi av mig genom sina urbota dumma mailsvar. Min tillvaro totalt rämnade vid avslaget och jag grät hysteriskt i telefonen när jag försökte reda ut vad exakt det var Försäkringskassan ansåg inte styrkte att jag var sjuk och inte kunde arbeta.

Fick bara till svar att ont har alla ibland och vem glömmer inte vad man skulle göra. Handläggaren jämförde med sig själv och sin vardag och sa att hon minsann går till jobbet trots att hon har ont eller har sovit dåligt en natt. Men jag har inte sovit bra på flera månader. Får kanske sammanlagt 4-5 timmars sömn och efter ett tag funkar inget. Att ta bort sömnen för en människa är en tortyrmetod och när jag berättade det så fick jag veta att jag anklagade henne för att hon torterade mig. Helt rubbat. Det gick inte att föra ett samtal för hon vände hela tiden det jag sa till något helt annat.

Min sambo och jag har tillsammans med våra föräldrar beslutat att vi nu struntar i Försäkringskassan och vi koncentrerar oss på att själva klara allt. Min energi behövs till att gå hos terapeuten och de utredningar för sömnlösheten som ska komma. Väntar också på att få plats på ett stresscenter för att få en mer samlad åtgärd. Jag har inte tid med Försäkringskassan som uppenbarligen inte vill hjälpa mig, eller andra efter att ha läst alla berättelser på 116omdagen. Det är i all bedrövelse skönt att se att det inte är mig det är fel på i alla fall. Det är fel på Försäkringskassan och alla de som försvarar, mörkar och styr Försäkringskassans agerande.

/”Erika”, nykläckt jurist…inte ### hjälper det.

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: