Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Emma: ”Något är riktigt ruttet”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
utmattningssyndrom, sömnproblem. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag blir försörjd av min man

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete utan stress och där jag kan vila vid behov. Tydligen ett arbete utan tankeverksamhet också.


Hur är det möjligt att det här får vara så här utan att det är stora krigsrubriker i tidningarna och högljudda demonstrationer? Mina mostrar bor i Frankrike och de är mycket upprörda över hur jag och andra blir behandlade och de förstår inte varför vi bara finner oss i situationen.

Jag och min man har idag inga barn ännu och det är vi tacksamma över när vi inser att hur utsatt man är, trots löften om trygghet mm. Det är tillräckligt att min man får stå för alla kostnader för mig också, pengarna hade inte räckt till barnens behov. Så de planerna har vi skjutit upp. Familjebildningen får vänta, det är tur att vi är unga.

Jag får nu hjälp via vården och blir fantastiskt bemött. Annat kan man säga om Försäkringskassan, som släppt mig som om jag vore pestsmittad, och de anser sig inte ha ansvar för mig längre eftersom de bedömer mig frisk. Något är riktigt ruttet.

/”Emma”

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: