Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Ellen: ”I vilket annat yrke som helst hade det varit ett enormt tjänstefel att bete sig som Försäkringskassan gör.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sparpengar, maken står för huvuddelen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att intyget baseras på mina uppgifter och att inget medicinsk kan bevisas av läkaren och därför kan jag ta ett normalt förekommande arbete på heltid.


Jag är så less på Försäkringskassan. Varje dag ser jag människor som berättar om den så kallade bedömningen de fått och med vilken motivering Försäkringskassan haft. Men det blev på något sätt ändå en riktig kalldusch att se hur min handläggare helt struntade i den arbetsförmågeutredning jag genomgått på hennes order och resultaten av den. Hon struntade också i alla de journaler de fått tillgång till där det sida upp och sida ner står hur jag blir allt sämre och hur jag desperat försöker finna lösningar. Det har varit blodprover, sömnutredningar, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykologer mfl som utrett och gett ett resultat. Men Försäkringskassan säger att det bara är mina ord i intyget. Självklart kan hon inte svara på vad de skulle ha fått för bevis, men enligt henne så måste det finnas för att hon ska kunna bevilja mig sjukpenning.

Hur kan Försäkringskassan strunta i utredningars resultat och dessutom komma undan med det? I vilket annat yrke som helst hade det varit ett enormt tjänstefel att bete sig som Försäkringskassan gör.

Jag har gett upp Försäkringskassan nu. Min man och jag har beslutat att jag ska kämpa för sjukersättning eftersom jag varit sjuk i ME’n i 8 år nu och jag försämras hela tiden. I början kunde jag jobba 75%, som sedan blev 50%, och nu är jag helt oförmögen att arbeta. I dagsläget finns det ingen bot för ME så min kamp handlar om att försöka hålla näsan över vattenytan och hitta en bra balans. Det kan jag inte om jag ska slåss mot Försäkringskassans ovilja att göra rätt. Jag prioriterar mig själv, min man och våra barn i det läget. Inte en myndighet som kan dra något gammalt över sig.

/”Ellen”

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: