Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Emma: ”Vad vi än drar i för tråd för att försöka nysta ur härvan och få någon hjälp, så trasslar allt in sig än hårdare”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME, Fibromyalgi. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min man försörjer familjen, sparpengarna börjar ta slut

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Inte sjuk med minst en fjärdedel och därför kan jag arbeta i ett arbete utan fysisk aktivitetet där jag kan vila vid behov.


Att vara kroniskt sjuk i en sjukdom som dessutom förvärras och få ett avslag på sjukpenningen blev en ren mardröm. Jag kan inte arbeta. Jag vill, men kan inte. Så jag kan inte pressa mig för att få någon inkomst. Jag är för sjuk även enligt Arbetsförmedlingen och därför nekades jag a-kassa. Jag är gift och vi äger en bil (än så länge) och vårt hem så jag får inget försörjningsstöd. Kan inte delta i något program.

Försäkringskassan hävdar bestämt att de bara bedömer utifrån vad som står i läkarintyget och ser om det finns arbetsförmåga där. Varför läser de då inte vad läkaren skrivit där det står att jag är sängliggande 22-23 timmar/dygn, jag tål inte ljud och ljus, jag behöver hjälp att duscha och efteråt blir jag sämre en period. Jag orkar knappt prata eller äta i mina svåraste stunder och min läkare har skrivit allt detta, samt skrivit att jag inte klarar av något arbete, inte ens anpassat. Men Försäkringskassan bedömer att jag har 100% arbetsförmåga för de anser att intyget inte styrker att jag är så sjuk som det står i det. Varför finns då intygen och varför kan Försäkringskassan inte förklara vad som fattas för att de ska förstå. Vad vi än drar i för tråd för att försöka nysta ur härvan och få någon hjälp, så trasslar allt in sig än hårdare. Moment 22 i skräckvarianten – utan slut, utan svar, utan lösning, utan ansvar.

Hjälplös. Utsatt. Kränkt. Ledsen. Förtvivlad. Arg. Utmattad. Meningslös. Obetydlig. Oviktig. Så känner jag mig.

/Emma
(Min man hjälpte mig med texten)

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: