Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag hade ett starkt psyke innan Försäkringskassans arbetsrutiner slog sönder hela min värld”

*** TRIGGERVARNING: Självmordstankar ***

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Ledsjukdom, smärta, migrän. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Nu försörjningsstöd, vid avslaget aktivitetsersättning

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?:
Försäkringskassan ser att det finns svårigheter men att arbetskapacitet bör finnas dock vill dom inte specificera vilken grad utan anser att det bör finnas arbete till 100% med god tillgång till vila att gå ifrån arbete. Flexibla ställningar och i en tyst ostörd miljö ” vanligt förekommande arbete”.


Jag hade ett starkt psyke innan Försäkringskassans arbetsrutiner slog sönder hela min värld och in i en mörk tillvaro med depression. Tillvaron med mina närmsta blev ansträngd, det är svårt nog att få sin vardag att fungera och när inkomsten blev utesluten i flera månader, så fick jag tillslut söka försörjningsstöd.

Detta visade sig vara mycket stressande med att ordna med intyg för att jag skulle få full ersättning för min hyra eller bli tvingad att flytta. Mitt boende är noga utvalt för att passa min livssituation så att jag kunde fokusera på rehabilitering.

Jag har under mer än 10 år med kronisk värk kämpat med vården för att komma framåt med diverse rehabiliteringar och specialister. Till sist utredd via smärtrehabiliteringsprogram. Jag är väl utredd och jag var beredd på motstånd.

Det slutade med att jag inte längre kunde fungera normalt som människa. Stängde in mig, ville inte bli sedd eller hörd och till sist var läkaren den enda kontakten jag hade kvar. Arbetssättet som Försäkringskassan har med att begära nya data från läkaren och på det sättet ej utbetala ersättning blev jag avsevärt sämre.

Jag hade till sist en koordinator på vårdcentralen, 2 läkare och en psykolog, och till sist kunde dom inte stötta mig mer, utan jag får skriva min mig vackert på Arbetsförmedlingen på 100%. På Arbetsförmedlingen kan man läsa på min profil. Att i nuläget matcha något arbete till denne är i stort sett omöjligt.

Jag tänker att alla dessa resurser som går åt och alla kostnader som detta innebär både för vården och kommun och landsting måste bli oerhört kostsamt för staten. Nu erhåller jag aktivitetsersättning och letar efter detta fantasiarbete som ska vara vanligt förekommande.

Jag kom ur min mörka plats men jag är oerhört skör och jag bara väntar på att bli nekad hjälp igen. Varken vård, Försäkringskassa eller Arbetsförmedling vill ha med mig att göra.

Jag lever ensam och att tackla allt det här får den bäste att tappa livsgnistan.

/Man 40+

Har du mörka tankar eller självmordstankar?
Kontakta någon att prata med.


Känns det akut och outhärdligt ? Ring 112

Mind Självmordslinjen Telefon: 901 01Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa. Du som känner att du inte vill leva längre eller har någon närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Chatten når du på mind.s

Jourhavande medmänniska Telefon: 08-702 16 80 Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Information om öppettider med mera finns på jourhavande-medmanniska.se

Jourhavande präst Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det ni pratar om inte får föras vidare. Du kan också vara anonym, om du vill. Det går också att skicka in ett digitalt brev eller chatta. Mer information finns på svenska kyrkans webbplats,

Anhöriglinjen Telefon: 0200-23 95 00 Behöver du stöd i din roll som anhörig eller närstående? Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. Du är även välkommen att mejla. Information om öppettider med mera på anhorigasriksforbund.se

Kyrkans Jourtjänst Telefon: 031-80 06 50 Att dela det svåra med någon gör skillnad. Du kan kontakta jourtelefonen eller SOS-brevlådan anonymt. De som svarar är vanliga medmänniskor som har tystnadsplikt och är utbildade att ge känslomässigt stöd i svåra situationer. Tystnadsplikt betyder att det du säger eller skriver inte får berättas vidare för någon annan. Du kan också skriva till SOS-brevlådan. Då får du svar inom 72 timmar. Inloggning samt information om öppettider med mera nås på kyrkansjourtjanst.se

Du är alltid anonym och flera av telefonnumren syns inte på din telefonräkning. (Källa: 1177)

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: