Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Vi har kraft, vilja och vi är absolut inte tysta.

Det har kommit till vår kännedom att det ryktas om oss som om vi vore dåtid, att vi gett upp, på grund av att Facebook hindrat oss från att publicera länkar för att underlätta för er.

Vi kan därför ge er de glädjande nyheterna att alla dessa rykten är fel.

Det finns ingen anledning för oss att ge upp, bara för att Facebook bråkar med oss. Facebook är en del i kugghjulet som driver oss. En viktig del för den tillåter oss att hålla kontakten med er, men vårt arbete är mer än Facebook.

Facebook och Instagram är absolut viktiga för oss alla att samlas på för att samtala, ventilera och berätta hur det känns och hur man mår. En plats att stödja, stötta och dela erfarenheter med varandra. Därför känner vi att vi vill finnas till för er på Facebook, med eller utan möjlighet att bifoga länkar.

Däremot har Facebook aldrig gett den effekten vi önskar för att påverka för en trygg och rättssäker sjukförsäkring och få en konstruktiv dialog med de ansvariga.

Förutom fysiska samtal eller mail är Twitter den sociala plattformen som vi känner ger bäst effekt och uppmärksamhet från politiker, journalister med flera, men även från alla de som inte är sjuka och de som inte vet hur illa sjukförsäkringen fungerar. Just de människor vi behöver nå för att kunna påverka för en förändring. Så nu är vårt fokus där för att sprida berättelserna och lite annat. Om ni har konto på Twitter, följ oss gärna där och hjälp oss att delta i debatten.

Vi arbetar på som vanligt med de berättelser som kommer in. Vi märker dock en avtagande takt på inkommande nya berättelser när vi inte just nu kan dela de förenklande länkarna med er och det känner vi är otroligt synd. Att Facebook försvårar för en utsatt grupp människor är för oss ett mycket märklig agerande, men inte något som hindrar förmågan att påverka genom berättelserna. Men vi behöver berättelser för att kunna påverka, för att kunna visa var det felar i sjukförsäkringen och vilka konsekvenser människor får i sina liv.

När vi inte publicerar nya berättelser, så passar vi på att lyfta de äldre berättelserna. För alla berättelser förtjänas att lyftas om och om igen. Vi har nu över 5oo berättelser på hemsidan så det finns mycket att läsa.

För att kunna föra konstruktiva dialoger med sakkunniga, delta i debatter och påvisa felaktigheter så lyckas man bättre om man är påläst i ämnet. Vi vill inte stå svarslösa eller säga något som kommer att skada mer än det gör nytta, därför är fakta viktigt, inte gissningar. Mycket av vår tid och ork ägnas åt att läsa rapporter, årsredovisningar, följa debatter, läsa protokoll och utifrån detta försöka delge er sånt vi kommit fram till. Diagrammen är exempel på det arbetet.

En del av den fakta vi läser delar vi med oss av på vår systersida #116omdagenINFO också. Där samlas information kring lagar, regelverk, bestämmelser och mycket annat som gäller vid en sjukskrivning. Vi vill hjälpa att underlätta för alla som nekas sjukpenning och ge möjligheten att hitta mycket information på en sida, i lugn och ro. Få veta hur man överklagar ett myndighetsbeslut och varför man ska göra det, vilken information som ska vara med och vad man kan utelämna. Att bråka med en myndighet är ingen lätt sak, men hjälps vi åt så kanske vi kan hjälpa några.

Sjukförsäkringen är väldigt mycket politik, så vi för dialog med de politiker och sakkunniga som visat intresse. De ansvariga har också fått ta del av alla berättelser som Ardalan Shekarabi fick vid vårt möte i mars.
Av den anledningen är det svårt för oss att tro på konspirationsteorierna om att det skulle vara regeringen som hindrar oss att dela länkar på Facebook.

Hoppas att ni hänger med i den här härliga hösten som väntar. Fylld med händelser och några spännande överraskningar. Vi arbetar kanske annorlunda än andra, där vi ser på Facebook som toppen på isberget med en möjlighet för oss att lära från er, höra er och sprida era ord till andra så vi hittar varandra.

Men tro inte att vi gett upp.
Tro inte på vad andras gissar eller säger om oss, för de vet inte.
Fråga oss om ni är oroliga, hör något eller bara vill veta vad vi gör.
Ni är viktiga för oss.

Det är vi, tillsammans, som är #116omdagen. Har du gett upp?

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: