Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Mitt liv har vänts upp och ner”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
8 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom samt fysiska besvär. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Avslaget kom förra veckan och sjukpenningen avslutades 11/9-2020. I dag var jag tillbaka på mitt gamla jobb till 100%. Har haft min anställning kvar under alla år. Efter första dagen är jag totalt slut i kroppen och det känns som om huvudet ska sprängas.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan godtar inte gällande läkarintyg, samt att de tolkar en aktivitetsutredning på deras eget sätt. I den framgår det att jag skulle kunna komma tillbaka till arbete med rätt stöd och under långsam upptrappning. Men detta struntar Försäkringskassan i och säger till mig att jag skall anmäla mig till Arbetsförmedlingen som arbetssökande på 100% trots att jag har en fast anställning. Tog kontakt med facket och de rekommenderade mig att istället gå tillbaka till jobbet för att ta det vidare därifrån.

• • •

Mitt liv har vänts upp och ner. Nu ska jag orka med arbete 100% samtidigt som jag ska begära omprövning av Försäkringskassans beslut.

Kan tillägga att det under de senaste 4 åren inte gjorts ett enda försök till Rehab varken från arbetsgivaren eller Försäkringskassan. Så detta beslutet slog ner som en bomb!

/ Roger F

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: