Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har sakta börjat vända mitt mående efter vi tog beslutet att vi struntar i Försäkringskassan.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, ångest, depression. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min man försörjer mig och våra barn.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta där det inte finns stress, höga ljud och där jag inte behöver fatta beslut.


Jag fick avslaget precis innan jul och det innebar, förutom ett rejält stresspåslag, mycket förtvivlan och mycket djupare depression, att någon handläggare fick vi inte tag på. Min man var den som ringde och ringde, då jag hamnade i en mental meltdown.

Är övertygad om att jag hade kunnat börja arbeta idag om det inte hade varit för det avslaget jag fick, och som skickade mig med raketfart långt ner i depressionens djup. För mig handlade det om hur jag blev bemött och lyssnad på av Försäkringskassan. Om de verkligen läst mina intyg från min läkare så hade de förstått att jag, genom min sjukdom, skulle må så mycket sämre av bemötas med den kylan och nonchalansen, till och med kränkningar.

Idag kämpar vi på i familjen. Min man försörjer oss och vi får ibland hjälp av vänner och våra föräldrar. All vår tillit till att få hjälp av andra är bortblåst och det märks i varje möte numera med en myndighet eller samhällsfunktion. Och eftersom vi har ett barn med speciella behov så behöver vi ha kontakt med dem.

Jag har sakta börjat vända mitt mående efter vi tog beslutet att vi struntar i Försäkringskassan. Jag ska nästa månad börja arbeta 25% igen och ser fram emot det. Har turen att ha en mycket förstående arbetsgivare, vilket inte alla har.

Mitt råd till alla i min omgivning numera är att se till att man har ett rejält kapital att ta av och att inte lita på Försäkringskassan finns där när du behöver dem.

/Signe

Bild: Pixabay

Annons


%d bloggare gillar detta: