#116omdagen

”Bisarrt nog så var det först efter att ha levt upp mina sparpengar och mitt ärende hamnade hos Socialtjänsten som jag äntligen kunde börja läka.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2017

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
15 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
utmattningssyndrom, fibromyalgi, migrän, ångest, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Efter avslag i Oktober 2017, hade jag först en kortare period med a-kassa men när Arbetsförmedlingen insåg att jag var alldeles för sjuk för att arbeta hänvisades jag till Soc. Men då behövde jag leva upp alla mina sparpengar innan jag kunde kvalificera för ekonomiskt bistånd hos Soc. Det tog ca. 9 månader. Idag lever jag fortfarande på ekonomiskt bistånd från Soc.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Samma som vanligt. Att det saknas objektiva fynd. Att jag är kapabel att ta ett jobb utan stress, ljud, ljus eller annat stimuli, osv.


Avslaget var en total chock. Inget av det jag läste i Försäkringskassans motiveringar hade någon som helst förankring i mitt faktiska hälsotillstånd. Det kändes som att leva med en kniv vid strupen och att min existens var villkorad. Mattan rycktes bort under mina fötter. Jag levde i konstant förtvivlan och mitt tillstånd, fysiskt och psykiskt, bara förvärrades.

Bisarrt nog så var det först efter att ha levt upp mina sparpengar och mitt ärende hamnade hos Socialtjänsten som jag äntligen kunde börja läka. De 14 månader med sjukpenning hade från sjukdag 1 inneburit så mycket press, hets och påhopp ifrån Försäkringskassans sida att något läkande inte var möjligt överhuvudtaget. Nu tre år efter avslaget så har jag äntligen kommit framåt i min rehabilitering med god stöttning från Socialtjänsten (där sjukintyget aldrig ifrågasatts), jag har deltagit i ett grönt rehabprogram, lyckats få tillgång till rätt mediciner, och går nu i ett arbetsförberendande program så gott som min hälsa förmår. Efter att ha varit på botten kan jag äntligen visualisera en väg framåt! 

/Linda

Bild: Privat%d bloggare gillar detta: