Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Var stolta – era berättelser bidrar verkligen till förändring och upplysning.

#116omdagen har som mål att genom alla era berättelser påverka och upplysa kring sjukförsäkringen och därför känns det otroligt bra att äntligen få avslöja, att alla ni som skickat in er berättelse till oss har bidragit otroligt mycket till Niklas Altermarks bok ”Avslagsmaskinen” som nu är högaktuell.


”Totalt täcker detta material erfarenheter från närmare 70 handläggare. Kapitlen om hur sjuka påverkas av att bli utförsäkrade baseras på 30 intervjuer med personer som är kroniskt sjuka i ME och som fått avslag på ansökan om sjukpenning under perioden jag undersöker. Dessutom har jag analyserat 400 korta berättelser från utförsäkrade som den digitala aktionen #116omdagen har sammanställt.”
(Citat ur boken Avslagsmaskinen skriven av Niklas Altermark.)

Citatet ovan är bara det första stället där alla era berättelser nämns, vissa visas det små stycken ur för att visa på vansinnet. Förutom att Niklas Altermark har tagit del av alla berättelser så har vi fört en dialog under bokens uppbyggnad kring berättelserna och det har inneburit att även vi fått lära oss mycket som vi hoppas kommer er till godo i slutskedet.

Så sträck på er. Var stolta.
Ni har verkligen bidragit på ett konstruktivt vis när ni vågat berätta. Det är inte alltid lätt att våga och det både respekterar och förstår vi.

Vi måste bryta stigmat kring att alla som nekats sjukpenning och deras berättelser är något att bortse ifrån, att förminska och avhumanisera. Ni visar fler vägen och nu är det hög tid att visa var skåpet ska stå.

Fortsätt berätta. Vägra tystna.
Vi ger oss inte förrän sjukförsäkringen är
rättssäker, mänsklig och trygg.


För er som inte beställt boken så finns den här:
Verbal Förlag
Bokus
Plusbok
Ginza
Adlibris
CDON
Ord ochBok
Bokbörsen

För er som inte har råd (vilket man sällan har när man fått avslag på sjukpenningen) så fråga på ert lokala bibliotek. Många tar in de om den inte finns redan. Boken är viktig och bör finnas på varje bibliotek.


Annons


%d bloggare gillar detta: