Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag väljer att vara anonym eftersom jag inte orkar med frågor eller samtal kring det här längre.”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, utmattning, inväntan utredning ME. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vid avslaget hade jag lite sparade pengar, men nu får maken stå för allt.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte är sjuk med minst en fjärdedel och mina ord inte anses vara bevis, men inte heller läkarens då han inte observerat något av medicinskt värde.


Jag mår så dåligt att jag inte orkar skriva så mycket, men några rader ville jag få iväg. Och jag väljer att vara anonym eftersom jag inte orkar med frågor eller samtal kring det här längre.

Att blir så misstrodd och inte ens känna att Försäkringskassan hade minsta lust till att vilja försöka förstå eller hjälpa till var och är en helt overklig känsla. Det går inte ens att beskriva den med ord.

Är så less på att höra politiker peka på utredningar och att de håller Försäkringskassan bakom ryggen som får agera hur de vill. Det hjälper inte oss att blir friska. Skärpning. Skandal.

/anonym

Bild: Pixabay


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2022? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser? Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: