Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag fick ytterligare en stressreaktion som ökade på mina besvär, istället för tvärtom.” /Eva

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Avslag direkt (efter 45 dagars väntan) på ansökan

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, stressreaktion, ångest. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vid avslaget hade jag sparade pengar, fick sedan låna av mina föräldrar och nu försöker jag börja arbeta igen och har lyckats komma upp till 50%

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte fanns medicinska bevis för min reaktion/utmattning och att jag kunde jobba eftersom jag inte var sjuk.


Jag var med om en situation i livet som helt slog ner mig mentalt och då även gav en kroppslig reaktion. Läkaren sjukskrev mig i tre månader och sedan skulle vi se hur jag mådde efter det och efter de samtalsstöd jag skulle få. Men Försäkringskassan ansåg att jag inte var sjuk och därmed så fick jag ytterligare en stressreaktion som ökade på mina besvär, istället för tvärtom.

Jag blev frånvarande från mitt arbete en längre period och efter sommaren så har jag börjat trappa upp. Idag klarar jag 50% och känner otrolig tacksamhet över att arbetsgivaren varit förstående och hjälpsam. Och utan mina föräldrars hjälp, både ekonomiskt och hjälpmässigt, så hade jag aldrig klarat mig utan blivit bostadslös. Vi trodde verkligen att Försäkringskassan fanns där när livet tog en oväntad vändning, men tji fick jag.

/Eva

Bild: Pixabay


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2022? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser? Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: