Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Lucka 21: Nya eller gamla problem?

Med den här kalendern har vi velat visa att problemen i sjukförsäkringen är omfattande – att det är många olika problem, att många olika människor drabbas och att det har pågått länge. 

Endel verkar tyvärr fortfarande tro att problemen i sjukförsäkringen är ett pandemiproblem, eller så skyller man problemen på att covid-19 är en ny sjukdom som varken vården eller Försäkringskassan har tillräcklig kunskap om. Vi som drabbats av problemen innan pandemin var ett faktum vet att detta inte stämmer. Pandemin förstärker dock problemen i sjukförsäkringen eftersom det är så många fler som drabbas samtidigt.

Från och med den 1 december kan du följa Sjukförsäkringskalendern här i stället för våra vanliga berättelser. Kalendern innehåller saker vi samlat på oss under åren vi försökt förändra sjukförsäkringen och sådant vi blivit frustrerade över att väldigt många saknar kunskap om. Det handlar helt enkelt om sånt du behöver ha koll på om du vill förstå, rapportera om, debattera eller försöka förändra sjukförsäkringen. För, även om ett stort steg för förändring tagits så finns det väldigt mycket kvar att förändra. På julafton blir det förstås överraskningspaket! Sprid vidare!

Har du fått avslag på sjukpenning och vill skicka in din berättelse till oss? Gå in på vår sida här och fyll i formuläret. Din berättelse är viktig.

#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: