Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Lucka 22: Att berätta i protest

I dagens lucka vill vi hylla de människor som under åren berättat om sina erfarenheter av en sjukförsäkring som inte fungerat. Som genom att protestera offentligt bidragit till att sjukförsäkringen nu är på agendan igen, och tvingat politiken att börja göra förändringar.

Du som fortfarande känner dig fundersam på om problemen i sjukförsäkringen verkligen är gamla problem och inte pandemi- och covid19-relaterade får gärna gå in på länkarna nedan och läsa om hur människor drabbats av problem i sjukförsäkringen relaterat till sjukpenning så långt som fem år bakåt i tiden. 

Vi vill rikta ett stort tack till Sanna, Eva, Carina, Ebba, Ingela, Oscar, Tuva, Eric, Cia, Lars, Johanna, Jan, Natalie, Susanna, Monica, Pernilla, Peter, Leif, Camilla, Maria, Mona, Anna, Tuva, Claudia, Eva, Helena, Anette, Marlene, Renée, Håkan, Morgan, Janne, Emmi, Jonas, Krille, Pernilla, Stefan, Kristin, Ellen, Smilla, Marina, Farhad, Sofi, Jenny, Margareta, Erik, Karin, Anna-Lena, Anne-Christin, Jessica, Johanna, Minna, Inga-Lill, Carina, Jonna, Annika, Luci, Linda, Erika, Peter, Katta, Annika, Sussi, Majsan, Anneli och många, många, många, många fler. Och alla som valt att berätta anonymt.

Tack alla (ni vet själva vilka ni är)! Berättelserna har varit med och förändrat spelplanen, för utan sjukas protester hade ingen ens förstått att något var fel. 

Nu är det dags för förändring!

Från och med den 1 december kan du följa Sjukförsäkringskalendern här i stället för våra vanliga berättelser. Kalendern innehåller saker vi samlat på oss under åren vi försökt förändra sjukförsäkringen och sådant vi blivit frustrerade över att väldigt många saknar kunskap om. Det handlar helt enkelt om sånt du behöver ha koll på om du vill förstå, rapportera om, debattera eller försöka förändra sjukförsäkringen. För, även om ett stort steg för förändring tagits så finns det väldigt mycket kvar att förändra. På julafton blir det förstås överraskningspaket! Sprid vidare!

Har du fått avslag på sjukpenning och vill skicka in din berättelse till oss? Gå in på vår sida här och fyll i formuläret. Din berättelse är viktig.

#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: