Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Vem vann boken?

Under 1-24 december så presenterade vi en ny kunskap varje dag i vår Sjukförsäkringskalender som blev väldigt uppskattad. På självaste julaftonen ville vi överraska någon av alla våra läsare och lottade därför ut Niklas Altermarks bok ”Avslagsmaskinen” till någon av de som kommenterat på vår Facebook-sida, Instagram-sida eller som skickade ett mail till oss. Vi fick många namn att lägga i skålen och under stor och allvarsam tystnad drogs ett namn.

Och vinnaren av boken blev Maria.
Ett stort grattis till dig.
(Maria är kontaktad av oss, så heter du Maria och inte har fått ett mail från oss, så är du tyvärr inte vinnaren.)

För er som nu tyvärr blev utan finns den att beställa via verbalförlag https://verbalforlag.se/bocker/avslagsmaskinen/ eller via Bokus, Adlibris eller liknande sidor. Boken kostar 199 kr och vi förstår om inte alla har råd. Boken borde finnas på biblioteket nära dig och finns den inte så ber du att de tar hem den så att fler kan läsa också. 

Missade du vår Sjukförsäkringskalender eller vill du läsa något igen? 
Ingen fara, den finns kvar på vår hemsida www.116omdagen.se 
Här kan du se vad alla ”luckorna” handlade om: En grund att stå på. Sänkta sjuktal – friskare befolkning? Rehabiliteringskedjan.Niokommanoll. Normalt förekommande arbete. Objektiva fynd. DFA-kedjan. Försäkringskassans utredningsskyldighet. SGI – vad har det med sjukförsäkringen att göra? Avslag på sjukpenning – totalt. Avslag på första ansökan om sjukpenning. Indrag av sjukpenning efter 180 dagar. Avslag på sjukersättning. Avslag på aktivitetsersättning. När ekonomin rycks undan. En förändring, men är den tillräcklig? Får de allra flesta som söker sjukpenning godkänt? ”Det är bara att överklaga”. En viktig tillbakablick att ha i huvudet. ”Att falla mellan stolarna”. Nya eller gamla problem? Att berätta i protest. En plattform för sjukas röster. En överraskning.

Nu kör vi igång igen med berättelserna också.
Berättelserna som är så viktiga för att påvisa de systemfel inom sjukförsäkringen och hur Försäkringskassan bedömer. Varje berättelse är viktig. Även din. Så skicka in din berättelse idag till oss via länken här så publicerar vi den på vår hemsida/blogg, på vår Facebook-sida, Instagramsida, på Twitter och sammanställer den till en pdf som vi kommer att skicka till de ansvariga på socialdepartementet, regering och riksdag samt till journalister och andra intresserade. På så sätt når vi alla de som fattar besluten och hjälper till att skapa en debatt och en medvetenhet om hur illa sjukförsäkringen fungerar och vad som behöver åtgärdas.

Var med och påverka. Gör din röst hörd, den är viktig och den räknas också.


Har du fått avslag på sjukpenning och vill skicka in din berättelse till oss?
Gå in på vår sida här och fyll i formuläret. Din berättelse är viktig.

#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: