Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Allt det arbete läkaren och jag lagt ner är som bortblåst” /Cikki

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
180 dagar

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattning, ångest, smärta, sömnsvårigheter

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
50%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Jag jobbar 50% (väldigt anpassat) och sedan får min sambo försörja mig.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Att jag kan arbeta eftersom det inte finns något som styrker att jag är så sjuk som det står i intyget.


Jag fick nyligen avslag på min fortsatta sjukpenningansökan och lever just nu med en förhöjning av blodtrycket och en fladdrande puls som läkaren är orolig för så nu har jag ytterligare ett ”besvär” (som Försäkringskassan kallar det). Sömnen har också förvärrats till att bli katastrofal och allt det arbete läkaren och jag lagt ner är som bortblåst. Hjärnan har kortslutits ytterligare och nu är det på gränsen att jag klarar de 50% av arbete jag ändå klamrat mig fast vid.

Arbetsgivaren kan inte anpassa mer och vi hade verkligen inte behövt den här tillbakagången i mitt mående nu.

Jag har arbetat på samma ställe i 7 år nu och min utmattning beror inte på arbetet, utan pågrund av att jag lever med en ständig smärta som vården inte hittar orsaken till och därför inte heller kan sätta diagnos på eller hjälpa mig med. Det är inte fibromyalgi då jag inte har de typiska punkterna enligt läkaren, men kroppen ont hela tiden i varierande styrka. Sånt gör att man blir utmattad efter en tid.

Jag har alltså inte saknat motivation för att arbeta, tvärtom, och jag har inte valt att ha den här smärtan som orsakat så många följdnedsättningar, men jag ska straffas genom att nekas min sjukpenning. Vad är det för fel på Försäkringskassan?

/Cikki

Bild: Pixabay


Din berättelse är viktig.
Berätta så att fler får möjligheten att förstå.
Skicka in din berättelse till oss här.

Har du fått, eller riskerar du att få, indragen eller avslagen sjukpenning under åren 2016-2021? Eller är du anhörig och vill berätta ur ett anhörigperspektiv? Din berättelse bidrar till att fler kan få en möjlighet att förstå vad ett avslag/indrag på sjukpenningen kan få för konsekvenser för en person och dess anhöriga.

Du får vara anonym.

#116omdagen koncentrerar sig på avslagen eller indragen sjukpenning i dagsläget
samt att det ska ha skett under åren 2016-2021. Sjukersättning, aktivitetsersättning och andra former av avslag från Försäkringskassan kan vi dessvärre inte publicera i dagsläget då vi skulle förlora ”den röda tråden” och då vi själva är sjuka så skulle vi inte mäkta med ett så stort projekt. Vi är mycket medvetna om att alldeles för många har väldigt upplysande berättelser kring andra år och andra ersättningar inom sjukförsäkringen, men hoppas att ni respekterar vår begränsade ork som vi behöver fokusera på ett område.


#116omdagen tar avstånd från all form
av rasism och främlingsfientlighet

#116omdagen tar också avstånd från alla försök att utnyttja
vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar. Vi anser inte att människor som säger att de strider för att förbättra för en utsatt grupp är trovärdiga, om de gör det genom att smutskasta och försämra förutsättningarna för en annan utsatt grupp! Att utnyttja sjukas utsatta position som slagträ i en debatt som borde omfatta alla utsatta grupper i vårt samhälle, går rakt mot våra värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: