#116omdagen

REDAN ORDNAT/ EKOT VILL INTERVJUA DIG SOM FÅTT AVSLAG

Det här är klart och intervjun är redan genomförd.
Tack för allt visat intresse.


Vi har blivit kontaktade av Ekot, Sveriges Radio, som vill komma i kontakt med personer för en intervju ganska omgående, typ imorgon torsdag. Inslaget kommer att handla om något mer specifikt än att man fått avslag.

Kriterier för att bli intervjuad:
1. Fått avslag på sin sjukpenning vid dag 180
2. Gärna under 2020
3. Kan resonera kring sitt avslag
4. Att ni angett hur FK motiverat sitt avslag, på vilka bedömningsgrunder – ex saknar du SGI, anser de orsakerna till besvären vara för små, saknas det bevis, uppfyller du inte regelverket eller liknande…

Intervjun kommer att ske ganska snart, antingen imorgon torsdag eller de närmaste dagarna, och den som blir intervjuad kommer att få hjälp och stöd av journalisten. Intervjun kan ske i Stockholm eller via webben. I vår kontakt med journalisten så är vår känsla att hen är väldigt inkännande och kunnig och kommer att vara ett bra stöd om man känner sig orolig inför situationen.

Ett utmärkt tillfälle att berätta om hur dåligt sjukförsäkringen och Försäkringskassan fungerar.

TACK FÖR HJÄLPEN.Din berättelse är viktig.
Berätta så att fler får möjligheten att förstå.
Skicka in din berättelse till oss här.

Har du fått, eller riskerar du att få, indragen eller avslagen sjukpenning under åren 2016-2021? Eller är du anhörig och vill berätta ur ett anhörigperspektiv? Din berättelse bidrar till att fler kan få en möjlighet att förstå vad ett avslag/indrag på sjukpenningen kan få för konsekvenser för en person och dess anhöriga.

Du får vara anonym.

#116omdagen koncentrerar sig på avslagen eller indragen sjukpenning i dagsläget
samt att det ska ha skett under åren 2016-2021. Sjukersättning, aktivitetsersättning och andra former av avslag från Försäkringskassan kan vi dessvärre inte publicera i dagsläget då vi skulle förlora ”den röda tråden” och då vi själva är sjuka så skulle vi inte mäkta med ett så stort projekt. Vi är mycket medvetna om att alldeles för många har väldigt upplysande berättelser kring andra år och andra ersättningar inom sjukförsäkringen, men hoppas att ni respekterar vår begränsade ork som vi behöver fokusera på ett område.


#116omdagen tar avstånd från all form
av rasism och främlingsfientlighet

#116omdagen tar också avstånd från alla försök att utnyttja
vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar. Vi anser inte att människor som säger att de strider för att förbättra för en utsatt grupp är trovärdiga, om de gör det genom att smutskasta och försämra förutsättningarna för en annan utsatt grupp! Att utnyttja sjukas utsatta position som slagträ i en debatt som borde omfatta alla utsatta grupper i vårt samhälle, går rakt mot våra värderingar.%d bloggare gillar detta: