Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”möttes av en stor tyst mur” /Lina

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
180 dagar

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattning, fibromyalgi, sömnsvårigheter, depression, ångest

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Jag har en sambo som försörjer mig, lite sparade pengar och lånar av min mamma.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Att underlagen inte styrker att jag inte kan arbeta och därför är jag helt frisk.


Avslaget slog undan fötterna på mig och allt blev svart i min tillvaro. Det spelade ingen roll vad vi försökte fram för bevis, handläggaren svarade att underlagen räckte för ett beslut, men att underlagen inte visade på att jag var oförmögen till arbete som läkare bedömt. Efter ett par gångers förtvivlade samtal så slutade hon svara på telefonen till och med och vi möttes av en stor tyst mur.

Jag har nu fått hjälp av min sambo att skicka in för överklagan, och jag slits mellan hopp och förtvivlan när jag läser hur andra blir bedömda. Inser att min chans till att få rätt är liten.

/”Lina”

Bild: Pixabay


Din berättelse är viktig.
Berätta så att fler får möjligheten att förstå.
Skicka in din berättelse till oss här.

Har du fått, eller riskerar du att få, indragen eller avslagen sjukpenning under åren 2016-2021? Eller är du anhörig och vill berätta ur ett anhörigperspektiv? Din berättelse bidrar till att fler kan få en möjlighet att förstå vad ett avslag/indrag på sjukpenningen kan få för konsekvenser för en person och dess anhöriga.

Du får vara anonym.

#116omdagen koncentrerar sig på avslagen eller indragen sjukpenning i dagsläget
samt att det ska ha skett under åren 2016-2021. Sjukersättning, aktivitetsersättning och andra former av avslag från Försäkringskassan kan vi dessvärre inte publicera i dagsläget då vi skulle förlora ”den röda tråden” och då vi själva är sjuka så skulle vi inte mäkta med ett så stort projekt. Vi är mycket medvetna om att alldeles för många har väldigt upplysande berättelser kring andra år och andra ersättningar inom sjukförsäkringen, men hoppas att ni respekterar vår begränsade ork som vi behöver fokusera på ett område.


#116omdagen tar avstånd från all form
av rasism och främlingsfientlighet

#116omdagen tar också avstånd från alla försök att utnyttja
vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar. Vi anser inte att människor som säger att de strider för att förbättra för en utsatt grupp är trovärdiga, om de gör det genom att smutskasta och försämra förutsättningarna för en annan utsatt grupp! Att utnyttja sjukas utsatta position som slagträ i en debatt som borde omfatta alla utsatta grupper i vårt samhälle, går rakt mot våra värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: