Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag hade bara en 50% tjänst, men klarade knappt den”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
0 dagar

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Rehabilitering för min hjärntrötthet 

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
50%, 100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Jobbade 50% och hade 50% försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Att det enligt Försäkringskassan inte fanns några skäl för mig att vara sjukskriven. Jag ”borde” klara rehab plus jobb samtidigt. 

• • •

Fick hösten 2019 TBE. Var inlagd 8 dygn.  Har fått svår hjärntrötthet efter det. Blev hösten -20 erbjuden en plats på rehab vilket innebär 2 dagar i veckan i snitt. 

Jag hade bara en 50% tjänst, men klarade knappt den. Var helt slut efter 4 timmars jobb. Hade inget liv utanför jobbet. Satt bara i soffan och orkade inget. 

Att då lägga till aktiviteter som rehab på min redan pressade hjärna hade varit förödande. Blev sjukskriven av en Neurolog som är specialiserad på rehab och även hjärntrötthet efter hjärnskador. Fick avslag!

Skickade in en begäran om omprövning där jag var extremt tydlig med vilka svårigheter jag har och hänvisade till vad rehabläkaren skrivit. Fick avslag igen. Fick även avslag på de 50 % jag inte jobbar. Försäkringskassans motivering: Enligt vår läkare borde X klara av att arbeta mer och bör därför kunna ingå i AF åtgärdsprogram. 

Jag vet aldrig vad min hjärna klarar. Ibland räcker det att gå och köpa mjölk för att den ska bli helt slut. Att ge mig avslag på 3 månaders sjukskrivning var som ett slag i ansiktet.

Försäkringskassan behandlar folk som redan ligger som avfall. Ett dött ting som inte tänker, känner, andas eller finns. Ett anonymt namn som de kan göra lite som de vill med. Att det behövs ett krafttag från regeringshåll är solklart!! 

/Mizz JHAnnons


%d bloggare gillar detta: