Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Mår psykiskt dåligt av denna ovisshet”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
Mer eller mindre sedan 8 maj 2012 

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Fibromyalgi, cervikalgi, ångestproblematik, utmattningssyndrom 

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Fick hjälp av min syster, mamma, mormor och dåvarande kille.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Jag kan ta normalt förekommande arbete 

• • •

Förutom ovan nämnda diagnoser så bröt jag dessutom handleden 22 mars 2020, blev opererad 25 mars. Blev en kort period beviljad sjukpenning bara på grund av handleden. Sedan avslag igen.

Väntar nu på operation av handleden av handkirurg i Göteborg då det visade sig på datortomografi att flera bendelar i handen tryckts ner i handleden, därav smärtan som jag känner av och som gör att den inte går att belasta och rörligheten är begränsad.

Kan ej arbeta som medicinsk sekreterare så blev tvungen att ta tjänstledigt p g a hälsoskäl och står nu på a-kassa och är inskriven på arbetsförmedlingen och söker jobb som jag ändå inte kan ta men måste ju ha en inkomst.

Är livrädd för vad som händer när a-kassedagarna är slut och hur det blir med min onda arm. Steloperation eller protes, vet ej förrän de opererar hur det blir. Jag känner mej handikappad och mår psykiskt dåligt med denna ovisshet och press från arbetsförmedlingen och A-kassan med aktivitetsrapportera och tidrapportera, skicka in dokument och intyg m.m.

Jag är helt slut, sover dåligt, orkeslös, har fått än värre tinnitus och mer ångest. Till råga på allt fick jag 8 maj kramp i hela ryggen och kunde knappt andas. Var på Akuten dagen efter, fick inte ens träffa en doktor, hem och vila, troligen ryggskott. Var torsdagen den 13 maj hos en naprapat som knäckte, stretcha och återbesök igen nu den 20 maj. Imorgon den 18 maj ska jag till vårdcentralen på läkarbesök för ryggen. Ska be om remiss för röntgen med MR helrygg. 

/Fialotta

%d bloggare gillar detta: