Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan beslutar i mitt ärende som om de drog tombolalotter”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2017

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget
Sedan 2015

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattningssyndrom, panikångest och ångest 

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Jag var gift men särbo så jag fick lite hjälp där, fick ett presentkort till ICA på 250 kr från Svenska Kyrkan och så levde jag på det lilla jag hade sparat. Jag lyckades bli sjukskriven och få sjukpenning igen efter tre månaders karantän. Sedan dess har jag haft en period med arbetsträning så ersättningen har skiftat mellan sjukpenning och rehabpenning och nu är Försäkringskassan igång med att utreda om jag ska ha sjukersättning istället. 

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Sjukintyget och alla kompletteringar samt en AFU kunde enligt dem inte styrka att jag ens var 25% oarbetsför.

• • •

Jag önskar att jag hade ork att skriva och berätta. Jag vill gärna dela med mig till andra men hjärnan vill inte. Hjärnan orkar inte. 

Kortfattat så är jag sjukskriven från en arbetsplats som struntar fullständigt i min hälsa. Chefen/ägaren verkar tycka att jag är sjuk bara för att sabotera för honom och har spridit illvilliga rykten om mig på arbetsplatsen till dem som jobbar där nu. Ingen där känner mig förutom ägaren. Alla andra har slutat. 


Överpresteraren i mig kämpade i många år med att försöka orka, försöka vara duktig i makens ögon så han inte skulle bli irriterad, vilket han blev ändå för det jag gjorde räckte inte.
Skilsmässan blev ett faktum och med den kom en frihet jag inte har känt på länge. 


Stressjukdomarna och andra (20-tals) diagnoser jag har ådragit mig under åren kommer och går, några består och jag kämpar fortfarande med att söka lindring hos naprapater, kiropraktorer, akupunktörer, smärtrehab och terapeuter men tycker motvilligt att jag är på en nedåtgående bana. Och pressen och stressen från läkare som inte bryr sig och Försäkringskassan som beslutar i mitt ärende som om de drog tombolalotter gör inte min vardag lättare. 


Trots allt detta försöker jag se det positiva i min vardag. Jag har ingen som kan ta hand om mig nu (ingen familj, inga syskon, ingen släkt) så jag kan inte och vill inte hamna i något mörkt depressionshål. Jag vill leva. Jag vill leva ett så drägligt liv jag kan. 

/MickeAnnons


%d bloggare gillar detta: