Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag vill bara kunna börja må bra och leva mitt liv”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
3 månader

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Järnbrist, utmattning och tvångssyndrom

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Med motvillig hjälp av svärföräldrarna och nu även soc

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Jag har inte jobbat 6 mån i rad vilket man måste för att tjäna ihop till SGI. Jag har inte klarat av att ha kvar ett jobb mer än 2-3 månader åt gången pga utmattningen men dom kan inte räkna ihop alla arbetsperioder sa dom.

• • •

Det hela började december 2017 när jag för första gången blev sjukskriven för utmattning, depression och tvångssyndrom. Fick då godkänd sjukpenning och trodde då på systemet.

Efter 6 månaders sjukskrivning med ångestdämpande medicin så träffade jag en läkare för att förlänga sjukskrivningen. Jag berättade att ångesten är lite bättre då jag går på hög dos av medicin men att jag inte fått någon hjälp med utmattningen som fortfarande var lika dålig som när jag först blev sjukskriven.

Fick någon vecka senare hem ett brev från Försäkringskassan där det står att läkaren enligt hennes bedömning av patienten ansåg mig inte behöva vara sjukskriven längre. Där var första (men inte sista) gången jag inte blev hörd.

Har sedan dess fått försöka ta jobb jag inte klarar av för att få ihop pengar. Vilket inte alls gått bra. Inte klarat av att behålla ett jobb mer än 2-3 månader i sträck då jag haft för hög sjukfrånvaro på grund av att jag inte orkat med 100% så jag har kraschat varje vecka och behövt sjukanmäla mig.

December 2020 blev jag sjukskriven igen för extremt lågt järnvärde. Läkaren sa att jag absolut inte får anstränga mig över huvud taget och ville sjukskriva mig tills jag fått upp värdet. 1,5 månad senare fick jag järn intravenöst. 

Försäkringskassan gav avslag på sjukpenning då man måste ha jobbat minst 6 månader i rad för att tjäna ihop till sin SGI. Vilket jag förklarat att jag inte klarat av pga min utmattning. Det gick inte att räkna ihop arbetsperioderna jag haft under ett år heller. 

Så nu står jag här, för sjuk för att jobba men pga deras regler inte har rätt till sjukpenning pga min arbetsbrist… 

Jag vill bara kunna börja må bra och leva mitt liv.

/Madeleine BergmanAnnons


%d bloggare gillar detta: