#116omdagen

”Hur länge jag orkar är ingen som vet”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2020

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
3 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Ankyloserande spondylit, hjärntrötthet

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Akassa

Om avslaget var för en tid sedan, hur försörjer du dig nu?
Arbete 100% med lönebidrag

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Försäkringskassan ansåg att jag kunde ta ett ”normalt förkommande arbete” som en ny arbetsgivare kan utforma efter mina symtom. Ett jobb där man inte står eller går för mycket, inte sitter still för länge, inte behöver vara socialt aktiv hela tiden och där jag kan få ta pauser så fort jag behöver.

• • •

Min reumatism bröt ut 2017 när jag födde mitt andra barn. Jag hade såna smärtor som inte kan beskrivas i ord. Det konstaterades att jag hade både AS och gikt.

Jag fick genast börja med biologisk medicin för att bromsa sjukdomen. Under de 3 åren jag var sjukskriven fick jag prova många olika mediciner och träffa arbetsterapeut samt sjukgymnast. Jag tränade regelbundet på rehab. Det sista året orkade jag inte med värken längre och gled in i en utmattningsdepression.

Jag sov knappt på nätterna för jag var så stel och hade så ont. Reumatolog, sjukgymnast och psykolog skrev till Försäkringskassan när jag fick förvarning om att de skulle ge mig avslag utan att lyckas. Från en dag till en annan var jag fullt frisk enligt Försäkringskassan.

När jag gick till Arbetsförmedlingen blev de mycket upprörda för enligt dem gör Försäkringskassan så här ofta. De slänger ut sjuka människor för att få ett arbete som inte existerar.

Jag gick på Akassa tills jag med hjälp av en fin vän hittade ett arbete. Jag får nu lönebidrag och arbetar mest hemifrån. All min energi jag har går till att arbeta. Att jag försummar min familj bryr sig ingen om. Jag är helt slut efter en arbetsdag trots att jag jobbar hemifrån och tar regelbundna pauser.

Hur länge jag orkar är ingen som vet. Det är bara att ta smärtstillande och jobba på tills kroppen lägger av helt. Jag däckar kl.19 varje kväll och orkar knappt göra någonting. Värken tar kål på mig men vem bryr sig, inte Försäkringskassan i alla fall.

Jag är 40 år och min kropp ser 30 år äldre ut jag har skakningar, kan inte räta ut fingrarna, är kutryggad, har tappat 50 % rörlighet i händer/fötter, är så stel så jag kan inte vrida mig åt något håll, smärtan finns där dygnets alla timmar. Om jag inte hade haft mina barn hade jag gett upp för länge sedan men den möjligheten finns inte. Frågan är bara vem som ska sopa upp mig när allt faller för den dagen kommer frågan är bara när!

/ En förtvivlad småbarnsmamma

%d bloggare gillar detta: