Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Vilka fördomar har du råkat ut för?

Att sjukförsäkringen omges av många olika fördomar är inte bra ur många synvinklar och de främjar definitivt inte en sund och konstruktiv debatt kring hur man ska och kan förbättra sjukförsäkringen.

Om ett år är det val och vi på #116omdagen tänker inte låta partierna slippa undan sjukförsäkringen den här gången och en del partier kommer att använda gruppen sjuka som slagträn för sin politik. Vi accepterar inte ett sånt beteende, eftersom det faktiskt inte löser problemen utan bara skadar samtalet kring hur man ska förbättra sjukförsäkringen.

När man är sjuk så är det oftast en kamp för den enskilde mot olika myndigheter, vården, omgivningen och samhället i stort. Fördomarna finns i alla system tyvärr och därför vill vi lyfta berättelserna från er som nekats sjukpenning då era berättelser visar på hur fel dessa fördomar är och därmed hjälper ni till motverka dessa.

Men vi vill även samla in exempel på de fördomar som ni stött på i vardagen, från media och från annat håll och hur dessa har fått er att känna eller agera. Fyll gärna i formuläret nedan och skicka in så sammanställer vi och skickar vidare till politiker, media och publicerar på vår hemsida, FB, Instagram, Twitter där ni kan hjälpa till att dela och sprida hur fel dessa fördomar är.

Vi skulle även uppskatta
att få in fler berättelser också,
så att vi kan skicka dessa vidare till
politikerna, journalister mfl.

Berättelserna publiceras dessutom på vår hemsida, Facebook, Instagram samt Twitter.Annons


%d bloggare gillar detta: