#116omdagen

”Arbetsförmedlingen samt flera läkare säger att det inte finns en arbetsförmåga”

* * * TRIGGERVARNING * * *

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2021

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
4,5 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Cervikalgi, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Depression samt Arnold Chiari

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Först på besparingar och nu lever jag på minimum från a-kassa.

Om avslaget var för en tid sedan, hur försörjer du dig nu?
Minimum från a-kassa

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Försäkringskassan anser att jag inte är tillräckligt psykiskt eller fysiskt nedsatt för att det ska påverka mitt liv. Detta enligt deras utredning där de bortsett från hälften och inte ens skrivit rätt namn. 

• • •

Jag gjorde en gastric bypass i förhoppning om att kroppen skulle må bättre. Vikten tärde på hjärtat. Efter operationen så fick jag problem att äta, röra mig, näringsbrister osv.

Nu fick jag äntligen hjälp av sjukvården med övrig problematik. Långvarig ledvärk, ångest, huvudvärk, depression, trötthet osv.
Fibromyalgi fastslogs och hade påverkats negativt av operationen. Jag orkade inte ta mig upp ur sängen, grät och levde med självmordstankar.

Jag har arbetstränat och det fungerade inte. Efter 4 år med ständig försämring av allt både fysiskt och psykiskt blev jag uppsagd.

Nyligen fick jag diagnosen Arnold Chiari. Min lillhjärna sitter som en propp vid nackkota 2 och förhindrar ryggmärgsvätska från att komma upp i huvudet. Detta leder till att jag får små hjärnblödningar när lillhjärnans tonsiller slår i skallen. Jag väntar på en omfattande operation som måste göras.

Jag tappar känseln helt i ben, armar, ansikte osv vilket leder till en stor fallrisk. Sover 12-20 h per dygn. Jag sluddrar vid tal, glömmer bort saker även mitt eget namn glömmer jag bort. Går på stark smärtlindring för att ens klara av att komma upp ur sängen.

Trots detta bedömer Försäkringskassan att jag kan arbeta 100%, för det påverkar enligt dem ingenting. Arbetsförmedlingen samt flera läkare säger att det inte finns en arbetsförmåga.

Handläggare har rakt ut sagt att det inte spelar någon roll vad Arbetsförmedlingen säger eller utreder.

Nu lever jag i ett svart hål med smärta och ångest. Ständiga självmordstankar. I väntan på förvaltningsrättens beslut och i väntan på en livsviktig hjärnoperation.


Livet är på paus och jag orkar inte längre 

/ Camilla

Har du mörka tankar eller självmordstankar?
Kontakta någon att prata med.


Känns det akut och outhärdligt ? Ring 112

Mind Självmordslinjen Telefon: 901 01Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa. Du som känner att du inte vill leva längre eller har någon närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Chatten når du på mind.s

Jourhavande medmänniska Telefon: 08-702 16 80 Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Information om öppettider med mera finns på jourhavande-medmanniska.se

Jourhavande präst Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det ni pratar om inte får föras vidare. Du kan också vara anonym, om du vill. Det går också att skicka in ett digitalt brev eller chatta. Mer information finns på svenska kyrkans webbplats,

Anhöriglinjen Telefon: 0200-23 95 00 Behöver du stöd i din roll som anhörig eller närstående? Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. Du är även välkommen att mejla. Information om öppettider med mera på anhorigasriksforbund.se

Kyrkans Jourtjänst Telefon: 031-80 06 50 Att dela det svåra med någon gör skillnad. Du kan kontakta jourtelefonen eller SOS-brevlådan anonymt. De som svarar är vanliga medmänniskor som har tystnadsplikt och är utbildade att ge känslomässigt stöd i svåra situationer. Tystnadsplikt betyder att det du säger eller skriver inte får berättas vidare för någon annan. Du kan också skriva till SOS-brevlådan. Då får du svar inom 72 timmar. Inloggning samt information om öppettider med mera nås på kyrkansjourtjanst.se

Du är alltid anonym och flera av telefonnumren syns inte på din telefonräkning. (Källa: 1177)

%d bloggare gillar detta: