Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Nekades sjukpenning pga ingen SGI”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2015

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
3,5 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Hodgkins lymfom stage 4b, Hyperhidros, Polyneuropati. 

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Hade eget företag som hade fonderade medel. Betalade min sjukförsäkringsavgift trots vägran att kunna använda sjukförsäkringen!

Om avslaget var för en tid sedan, hur försörjer du dig nu?
Pension

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Inget SGI

• • •

Drabbades okt. 2008 av blodcancersjukdomen Hodgkins lymfom. 2009 fick jag alla varianter på cellgifter som fanns, utan resultat. Därefter ville läkarna göra stamcellstransplantation, vilket startades men svininfluensan stoppade all vidare vård.

När 180 dagar gått (juni 2009) frågade Försäkringskassan mig om min sjukdom, men nöjde sig med att cancern var obotlig och var sen sjukskriven till 2012.

Drabbades av hjärtinfarkt med efterföljande hjärtsvikt. 6 mån senare fick jag byta ena höftleden på grund av all kortison jag fick vid cellgiftbehandlingen. Var sjukskriven ca 1000 dagar och återgick till arbete 2012.

2013 konstaterades att cancern återvänt, och då vägrade Försäkringskassan sjukskriva mig på grund av avsaknad SGI. Försökte förklara för Försäkringskassan om att jag var egenföretagare och att jag inte går till Arbetsförmedlingen för att söka arbete.

Inget hjälpte och när jag senare hade kraft nog att ifrågasätta deras hantering överklagade Försäkringskassan, i mitt namn, till förvaltningsrätten. När jag ifrågasatte det, skickades allt till kammarrätten, som inte godtog ev överklaganden utan hänvisade till JO. Svaret från JO var att förvaltningsrätten och kammarrätten inte behöver följa lagarna!

/Ove Larsson

Bild: PrivatAnnons


%d bloggare gillar detta: