#116omdagen

”Jag är maktlös mot försäkringskassan”

* * * TRIGGERVARNING * * *

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
14 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Epilepsi, fibromyalgi, PTSD, artros, diskbråck. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Tvingas jobba som jag inte orkar med, kommer hem gråtandes dagligen med smärtor som förvärrats

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag klarar av ett normalt jobb utan tunga lyft.

• • •

Blev bostadslös, ensamstående med 2 barn, är inneboende nu , psykisk påfrestning.

Blev sjukskriven vid 21 års ålder när läkarna upptäckte att jag hade cancer, det blev min första akuta operation.

Vid 22år blev jag sjuk av en bakterie vid namnet helicobakteri som de fann i min mage. Jag förlorade 20kg på 1 månad, jag blev så sjuk att jag vistades mestadels på sjukhuset under 6år sammanlagt av magbesvären.

På grund av kraftig viktnedgång fick jag diskbråck som opererades när jag var bara 24 år.

Vid 25 år upptäcktes artros i mina käkleder som gjorde att jag inte kunde öppna min mun för att äta, så blev det en käkledsoperation.

Vid 27 år började magen krångla ännu mer, så nu gjorde läkarna en titthålsoperation. När jag varit sjuk i 7 år då upptäcktes det att jag hade fibromyalgi. All min smärta som läkarna inte visste var det kom ifrån, skulle jag nu bara lära mig att leva med och smärtan kommer vara varaktig resten av mitt liv sa läkarna.

Jag bet ihop och kämpade mig igenom dagarna, tills jag blev 31 år. Då fick jag plötsligt konstiga anfall, som ignorerades i vården och de sa att jag krampade av smärta. Men efter att anfallen kom tätare och ökade för varje dag (hade till slut 5 anfall om dagen) då togs jag in på EEG och blev akut inlagd med en kraftig Epilepsi. Under behandlingen började jag tappa vikt igen och jag förlorade 27 kg på 10 månader.

Då upptäckte dietisten att jag hade anorexia och blev remitterad till psykologen där jag fick en diagnos PTSD (posttraumatisk stressyndrom) så nu har jag varit sjuk i 14 år sammanlagt.

I början av året blev jag försämrad ännu mer och Försäkringskassan ville då göra en utredning och då började helvetet. De skickade mig till ett team med läkare (arbetstränare, psykolog mm) och i den utredningen ombads jag göra olika ställningar med kroppen, vilket den inte orkade. Jag sa ifrån, blev svimfärdig, blev ännu sämre och allt det här bidrog till en ny diskbråcksoperation.

Jag fick avslag på min sjukskrivning med motivering att jag är arbetsför i den stunden låg jag på operationsbordet och opererades för samma diskbråck (för andra gången). När handläggaren som ringde upp mig så sa jag att jag ska opereras om några minuter, varpå hen sa: ” ojjjj då får du vara sjukskriven lite till, men sen ger jag dig avslag”.

När avslaget kom överklagade jag, men fick avslag igen och jag blev utan inkomst. Låg på den lägsta nivån på a-kassa, tills arbetsförmedlingen hjälpte mig med arbete.

Under tiden alla beslut togs blev jag av med min bostad på grund av ekonomin, så nu är jag inneboende och det blev ytterligare en operation för 2 månader sedan och då fick jag sjukskrivning i 3 veckor bara.

Jag är maktlös mot försäkringskassan, jag kämpar mig igenom dag för dag. Har haft många självmordstankar under processen mot Försäkringskassan, men man kan inte vinna en strid där vinnaren redan är utsedd.

Varje dag är en plåga, sammanlagt 8 operationer har jag genomgått, jag har 7 olika diagnoser, men är ändå friskförklarad av Försäkringskassan

/8 operationer 

Har du mörka tankar eller självmordstankar?
Kontakta någon att prata med.


Känns det akut och outhärdligt ? Ring 112

Mind Självmordslinjen Telefon: 901 01Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa. Du som känner att du inte vill leva längre eller har någon närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Chatten når du på mind.s

Jourhavande medmänniska Telefon: 08-702 16 80 Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Information om öppettider med mera finns på jourhavande-medmanniska.se

Jourhavande präst Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det ni pratar om inte får föras vidare. Du kan också vara anonym, om du vill. Det går också att skicka in ett digitalt brev eller chatta. Mer information finns på svenska kyrkans webbplats,

Anhöriglinjen Telefon: 0200-23 95 00 Behöver du stöd i din roll som anhörig eller närstående? Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. Du är även välkommen att mejla. Information om öppettider med mera på anhorigasriksforbund.se

Kyrkans Jourtjänst Telefon: 031-80 06 50 Att dela det svåra med någon gör skillnad. Du kan kontakta jourtelefonen eller SOS-brevlådan anonymt. De som svarar är vanliga medmänniskor som har tystnadsplikt och är utbildade att ge känslomässigt stöd i svåra situationer. Tystnadsplikt betyder att det du säger eller skriver inte får berättas vidare för någon annan. Du kan också skriva till SOS-brevlådan. Då får du svar inom 72 timmar. Inloggning samt information om öppettider med mera nås på kyrkansjourtjanst.se

Du är alltid anonym och flera av telefonnumren syns inte på din telefonräkning. (Källa: 1177)

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: