Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har aldrig blivit så ovärdigt behandlad av någon svensk myndighet som av Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
7 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, svår artros i knäna. Väntar på knäledsoperation. 100%

Hur försörjer du dig nu?
 Jag lever på min mans inkomst.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Läkarintyget styrker inte någon nedsättning av min arbetsförmåga. 

• • •

Jag känner mig stressad, orkeslös och ännu sämre i min värk.

Synen på sjuka och utsatta människor i Sverige måste ändras. Både kropp och själ skriker verkligen FEL när jag och flera med mig blir behandlade så här omänskligt. Försäkringskassans beslut drabbar hela min familj och skapar oro. Det är oro om min försämrade hälsa, och samhällsbilden ritas om totalt då mina barn och alla andra jag känner trodde de bodde i ett tryggt land.

Ekonomin är ett stort orosmoment för mig och det är så sorgligt att Försäkringskassan har total avsaknad av empati och medmänsklighet. Jag har aldrig blivit så ovärdigt behandlad av någon svensk myndighet och jag anser att deras arbeta är snudd på kriminellt.

Jag är bevisligen sjuk, men en ung pojkspoling från försäkringskassan ringer mig och talar om att de betvivlar inte mina problem, men mitt intyg styrker inte att jag inte är 100% arbetsför. Jag kan gå/stå mycket korta sträckor/stunder på grund av smärta i knäna. Jag har artros på flera ställen i kroppen som ställer till stora problem med försämrad rörlighet och värk. Min fibromyalgi lever sitt eget liv med hjärndimma, yrsel och svår värk och trötthet som exempel. Vissa dagar är jag sängliggandes mest hela dagarna. Jag är ändå 100% arbetsför enligt människor som aldrig har träffat mig.

Jag är tillintetgjord och samtidigt vansinnigt arg och bedrövad. Jag fick beslutet i dag och jag ska självklart överklaga beslutet. Det tar också extremt mycket ork som jag egentligen inte har. Jag är själv djupt oroad över min hälsa då jag mår förfärligt. Jag förstår inte hur jag ska orka.

/Stina

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: