Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag hamnade hos kronofogden.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
På grund av min skolios ständigt ont i ryggen, och ständig huvudvärk tack vare Chiari typ 1 och ingen känsel, rörlighet på höger sida. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Har aktivitetsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag inte hade någon sjukpenninggrundande inkomst.

• • •

Jag har jobbat i vården i 20 år och Försäkringskassan kollade aldrig upp min anställning så de fortsatte betala ut aktivitetsersättning i 6 månader. Efter 6 månader fick jag ett brev där det stod att jag visst hade rätt till SGI, vilket gjorde att jag får betala tillbaka aktivitetsersättningen för 6 månader.

I stället för att Försäkringskassan betalade ut en klumpsumma på min sjukpenning, så ansåg de att jag uppnådde den summan på aktivitetsersättningen i 6 mån och ”mörkade”.

Försäkringskassan ändrade även i mina läkarintyg, och fick arbetsförmedlingen att ändra i sina papper så det inte skulle synas att de gjort fel. Ändå sitter de och drar barnbidraget varje mån för återbetala av aktivitetsersättningen.

Jag skickade alla bevis till förvaltningsrätten och fick tillbaka att jag inte kunde skicka ett tomt kuvert. Försäkringskassan har då plockat ur min bevisning förmodligen på grund av att jag hade för mycket bevis och kunde få rätt. Försäkringskassan är såååå sjuka! 

Jag hamnade efter med hyror, blev deprimerad och snudd på lämnad av min dotters pappa. Jag hamnade hos kronofogden med skulder på över 6 mån som jag fortfarande betalar på, där Försäkringskassan bland annat drar barnbidraget varje månad. 

/Linda

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: