Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Allt gick bra med min sjukskrivning fram tills jag fick en ny handläggare”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 år

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattningssyndrom, depression, ångest, cervikalgi, 100%

Hur försörjer du dig nu?: 
Kommer nu behöva tvingas gå på a-kassa.

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
Sjukdomstillståndet är inte av den omfattningen att du inte skulle kunna klara av ett strukturerat arbete i en lugn miljö, där du inte behöver hantera flera saker samtidigt och har möjlighet att variera arbetsställning.

• • •

Jag lider av en enorm trötthet i kombination av konstanta rygg- och nacksmärtor som inte tillåter mig hantera de mest enklaste vardagssysslor som matlagning, städning och mycket mer. Det här leder till ångest och depression. Jag har väldigt svårt för ljud och ljus samt stingsliga miljöer.

Jag har gått och fortsätter att gå på rehabilitering. Mest då mot smärtan som inte ger med sig så enkelt.

Allt gick bra med min sjukskrivning fram tills jag fick en ny handläggare som med samma underlag jag i 3 års tid varit sjukskriven med plötsligt ansåg mig fullt frisk för att kunna jobba.
Och dessutom heltid.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu tvingas jag, trots mina diagnoser, som inte bara bekräftas av min läkare, men även av en försäkringsmedicinsk utredning, att gå och söka ett jobb på heltid som nu skall tillåta mig, enligt Försäkringskassan, att ta flertalet vilopauser, inte belasta mig varken fysiskt eller psykiskt och heller inte utsätta mig för stress.

Jag är förbryllad och ångrar stort nu att jag blev sjuk. Trodde jag jobbade alla dessa år i ett land där vår välfärd finns när livet tar en annan vändning.

/sjukMENfrisk?

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: