Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan är tydliga med att jag är en belastning för samhället och att mina diagnoser inte är giltiga”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME/CFS, Fibromyalgi, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min man försörjer mig

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan ifrågasätter inte diagnoser men Försäkringskassan radar upp alla mina besvär utifrån flera intyg såsom att jag är sängliggande 22 timmar per dygn, kan stå upprätt i max 5-10 minuter, har extremt låg koncentration utifrån test, nedsatt fysisk förmåga enligt hemutredning etc, men Försäkringskassan anser att jag kan ta ett normalt förekommande arbete på heltid.

• • •

Eftersom Försäkringskassan har fått alla utredningar, tester och intyg som beskriver mina stora svårigheter med att sköta min egen ADL (Aktiviteter i Dagliga Livet) och ta hand om mina egna barn och har PEM (Post-Exertional Malaise) som innebär att ökad aktivitet riskerar att försämra mig ytterligare från en redan låg nivå, så driver de medvetet mig till extrem försämring, för tidig död och utan alternativ att till slut inte orka med längre.

Försäkringskassan är tydliga med att jag är en belastning för samhället, att mina diagnoser och mina och läkarens ord/prognoser inte är giltiga och de ger mig därmed inga alternativ än att dö på något sätt så de därav minskar sjuktalen.

Försäkringskassan anser inte att FNs barnkonvention gäller för mina barn då de aktivt motarbetar deras mammas rätt till stöd vid sjukdom. Försäkringskassan har havererat och det är inget annat än en katastrof i Sverige men jag har inte ord eller ork för det längre.

/ME-sjuk mamma

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: