Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan ifrågasatte mig, trodde mig inte”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
0

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Flera orsaker. Effekter av tidigare genomgången spridd bröstcancer, hjärtfel, extrem trötthet. Kognitiv svikt m.m., 100%

Hur försörjer du dig nu?
När jag fyllde 61 år tvingades jag slakta min kommande ålderspension vilket ledde till att jag är fattigpensionär med råge, dessutom kan jag inte få bostadstillägg förrän jag fyller 65.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag kunde ta ett på arbetsmarknaden vanligt förekommande jobb bara det var helt anpassat för mig. 

• • •

Innan februari 2018 hade jag i flera år haft väldigt anpassade Fas3-placeringar. Arbetsförmedlingen hade ”blundat” så länge de kunde, men med nya regler gick det inte längre. De letade med lupp efter något program/någon placering för mig, men det fanns inget. Arbetsförmedlingen ansåg att sjukersättning var det enda alternativet, men vi började med sjukskrivning för sjukpenning. 

Försäkringskassans nekande (i omgångar) vilket ledde till 0 kr i fem månader. En kyrka betalade de flesta av våra räkningar (min man är sjukpensionär med mycket lågt belopp). Jag blev tvungen att börja ta ut min ålderspension i förtid.

Vid avslaget från Försäkringskassan kände jag mig helt pulvriserad. Försäkringskassan ifrågasatte mig, trodde mig inte, och allt arbete som läkaren lagt ner på att, i kontakt med specialister, åstadkomma ett vattentätt intyg viftades bort av en husläkare som avslöjade att hon inte hade tillräckliga kunskaper!

Till exempel, två onkologer på två olika sjukhus har avgjort att jag måste äta en hormonhämmande medicin livslångt (med många biverkningar). Försäkringskassans ”förtroendeläkare” en husläkare från en byhåla i norrlands inland påstod att denna medicin ges aldrig mer än fem (max 10 år) vilket är helt fel. Och hennes ord gällde.

Jag uppmanades att överklaga mer, kontakta politiker och många fler, men jag orkade inte. 

/Manglad av Försäkringskassan

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: