Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Vad har jag gjort för fel för att förtjäna denna behandling?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019, 2020

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
0

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME

Hur försörjer du dig nu?
Via släktingar och sambon.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina besvär minsann ska kunna utföra något fysiskt lätt arbete som är anpassat efter mina behov. 

• • •

Jag har en ständig oro och känner mig otrygg. Rädd för framtiden! Motar depressionen med antidepressiva. Tänk om jag aldrig mer får några pengar?! Ska jag leva på LUFT?!

Hur ska mina föräldrar, som är pensionärer, att klara av att betala mina räkningar, och för hur länge? Och min sambo stå för våra bostadskostnader helt själv!

Hur länge ska jag straffas för att jag blev såhär sjuk?! Varför blir jag det? Vad har jag gjort för fel för att förtjäna denna behandling? Jag känner mig kränkt, nedvärderad som person, utanför samhället. Självkänslan sjunker. 

Arbetsförmedlingen har TVÅ gånger prövat min arbetsförmåga där jag fått testa alla slags lätta arbeten och anpassade efter mina behov och det funkar ej på grund av komplexiteten med symtom.

Ibland funkade 2 timmar dag, ibland orkade jag inte ens ta mig dit! Jag blev liggande hemma. Fick ringa 10 min innan och säga att jag tyvärr blev helt slut (svag och yrslig av trötthet) av att göra mig iordning bara inför att åka dit så måste lägga mig i sängen och vila.

Ibland åkte jag dit efter en timmes vila och fick sen bara vila/ta det lugnt den dagen hos dom – men hur många sådana arbetsplatser finns? Som tillåter ett sådant sätt?! Det går bara på en arbetsträning! 

Eftersom jag inte klarade av 2 timmar varje dag 5 dagar i veckan kontinuerligt så ansåg de på arbetsprövningen och min handläggare på Arbetsförmedlingen, i samråd med min läkare, att jag inte har någon arbetsförmåga alls på reguljära arbetsmarknaden. (man måste klara av minst 2 timmar arbete per dag) 

Jag har dock en syssla jag kan tjäna lite pengar på hemifrån så jag ville inte bli 100% sjukskriven utan vi bestämde att 75% får det bli. 
Rekommendation från både Arbetsförmedlingen och läkare är att söka sjukersättning (varaktigt – det vill säga det som förr kallades för ”sjukpension”) för samma procent. 

Jag har varit arbetsoförmögen i 4-5 år nu och sjukskrivits, men bara fått sjukpenning utbetalt EN gång i 6 mån, sen kastades jag ut plötsligt! Sedan dess inte fått komma tillbaka och försöjt mig med a-kassa eller aktivitetstöd.

Efter att Arbetsförmedlingen konstaterat att min arbetsförmåga är obefintlig så kan de inte längre sätta mig i något mer program och då kan jag inte heller få aktivitetstöd. Så sedan september 2019 är jag helt utan inkomst! 

Jag söker sjukpenning på nytt var tredje månad med nytt läkarintyg – får bara avslag hela tiden. Har nu tagit ärendet vidare till en jurist och nu ska vi gå till botten med det här! Måste överklaga varje avslag fr o m nu och ta det igenom hela den rättsliga processen! Hört att om man får det till Kammarrätten så är det stor chans att få rätt då jag har så bra underlag. 

/Jenny

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: