Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag orkade inte kriga en gång till, lät Försäkringskassan avslå, lät arbetsgivaren säga upp mig…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017, sista vardagen innan jul helgen.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Jag hade varit sjukskriven lite drygt 3 år, sedan 1/12-2014.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Läkaren har sjukskrivit mig för kronisk smärta, som fått ett kraftigt påslag efter en bilolycka: Kronisk behandlingsresistent. Sena besvär av vissa tidiga komplikationer av skada genom yttre våld. Nedsatt arbetsförmåga 100%.

Hur försörjer du dig nu?
Idag försörjer jag mig på ”Uppsägnings-lön” som arbetsgivaren kallar det. Jag gick med på att de sa upp mig mot att jag fick utbetalt 5 månadslöner i en klumpsumma. Nu har jag inte många månader kvar av dem, så det ger värsta framtidsångesten då jag IGEN fick avslag av Försäkringskassan 2018-07-17. Fantastiskt, exakt på min födelsedag å allt?!

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Arbetsförmågans nedsättning är inte i sig avgörande för om sjukpenning ska beviljas.Bedömningen måste grunda sig på medicinska underlag där såväl sjukdomsbeskrivning som åtföljande funktions och aktivitetsbegränsing klart framgår. Bedömningen ska utgå från observerbara undersökningsfynd, tester och observationer.

Det framkommer inte några aktuella observerbara undersökningsfynd, tester, observationer sedan oktober 2017. Försäkringskassan bedömer därför att du trots dina besvär inte har nedsatt arbetsförmåga med minst en fjärdedel på grund av sjukdom i förhållande till ditt ordinarie arbete eftersom det inte framkommer några aktuella funktions- och aktivitetsbegräsningar.

• • •

Kronisk smärta (Fibromyalgi plus annat som heter något helt annat nu) ger inte bara smärta, jag har så många andra besvär och läkarintyg är kompletterat flera gånger om.

Jag har skrivit egna brev, fem A4 sidor, jag har haft telefonkontakt med min handläggare och berättat om allt jag bara kunnat komma på i minsta detalj.

Arbetsgivaren gjorde en rehab bedömning, eller var dom kallade det, kom också fram till att jag hade 0% arbetsförmåga i nuläget.

Jag har inte orkat kriga senaste gången. Det framkommer inga ”nya fynd” eftersom sjukdomen och besvären är konstanta och kroniska. Jag krigade i månader och blev bara sjukare och sjukare. Helt ensam, jag orkade inte en gång till. Lät dom avslå, lät arbetsgivare säga upp mig och nu har jag hamnat i något slags ”Limbo” och börjar gråta när jag skriver..

/Victoria

Bild: PrivatAnnons


%d bloggare gillar detta: