Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag drabbades av en massiv hjärnblödning som nästan kostade mig livet”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Hjärntrötthet efter massiv hjärnblödning, 50%

Hur försörjer du dig nu?
Jobbar nu vanligt igen. Tvingar mig att jobba då Försäkringskassan ansåg att jag skulle byta jobb ifall jag inte klarade av det jobbet jag gör nu.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Byt jobb om du inte orkar jobba 100%

• • •

10 september 2018 drabbades jag av en massiv hjärnblödning som nästan kostade mig livet. Hade min sambo tittat till mig en timme senare hade de inte kunnat rädda mig.

Ilfart från Halmstad till Lund där jag opererades. Låg i respirator och allting var oklart hur jag skulle vakna, om jag ens skulle vakna! Men, jag är en kämpe och kom tillbaka till livet, visserligen med sämre minne och trötthet, men jag är vid liv, minns mina nära och kära.

Har sakta men säkert återgått till arbetet, först 25% sedan 50%. Den 3 oktober 2019 blev jag utförsäkrad från Försäkringskassan då de ansåg att jag nu efter ett år ska kunna klara av att jobba heltid. De förstår inte vad hjärntrötthet är.

Jag är inte ”bara trött” som vissa säger. Min hjärna lägger av efter några timmar och då är det vila som gäller. Tappar koncentrationen, minnet sviker, ögonen är trötta och synen blir sämre. Men Försäkringskassan tycker ändå att jag ska jobba heltid eller söka mig ett nytt jobb.

Min underbara arbetsgivare har redan anpassat mina arbetstider och uppgifter efter vad jag klara av. När jag blev utförsäkrad kraschade jag igen.

Några veckor efter opererades jag för en cysta i underlivet. Tyvärr avbröt de operationen då cystan hade vuxit ihop med livmoder och äggstocken och såg misstänksam cancer ut. Fick bara vara sjukskriven i två veckor då de tyckte att efter det kan jag ju utföra ett stillasittande jobb! Gick hemma en månad med fruktansvärd värk och ingen ersättning.

Försäkringskassan har aldrig haft ett rehabmöte med mig efter min hjärnblödning, har även aldrig fått träffa deras läkare som gör dessa bedömningar. Kan inte förstå att de bemöter en på de sättet de gör. 

/Marina Storm

Bild: PrivatAnnons


%d bloggare gillar detta: