Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag föddes med en sjukdom. Det är inget jag valt”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattning, EDS. 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken försörjer familjen. Vi pratar med banken om ett lån.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns inga medicinska bevis för att det som står i intyget är sant.

• • •

Jag föddes med en sjukdom. Det är inget jag valt. Nu börjar min kropp ta stryk av alla år av att ständigt översträckas, att axlar och höfter ”hoppar” ur led och att jag konstant stukar fötterna. Det gör ont överallt och läkarna är dessutom skeptiska till att jag behöver den smärtmedicinen en specialistläkare ordinerade. När de började ändra medicineringen blev jag än mer smärtfylld och jag kunde inte sova, inte slappna av. Då la även min hjärna av. Den blev trött på att ständigt bearbeta all smärta och tänka ut strategier för att underlätta min vardag och minimera risker för skador.

Jag försökte i samråd med min arbetsgivare minska arbetstiden och se hur mycket jag kunde arbeta hemifrån så jag slapp trängas och puttas med alla på bussarna mm. Men eftersom läkarna på vårdcentralen ändrat medicineringen så gav min kropp upp ganska snart när jag inte kunde sova mm. 2 månader senare vaknade jag en morgon och visste inte hur jag gjorde frukost längre. Sedan dess har jag varit hemma och försöker verkligen bli bättre i utmattningen.

Försäkringskassan anser dock att jag kan arbeta om arbetsgivaren bara anpassar arbetet till mig. De läser tydligen inte vad min arbetsgivare skrivit till dem och de svarar inte heller när de försöker ringa. Undrar hur dessa handläggare på Försäkringskassan mår egentligen? Anställer de bara empatilösa människor eller hjärntvättar cheferna människorna tills inte heller de orkar längre? Det känns som handläggaren undviker våra samtal mm för att hon inte kan svara för varför hon agerat såsom hon gjort. Hon har bara följt order.

/Nellie

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: