Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan nollar min SGI och jag får ingen sjukpenning”

Vilket år fick du avslag på din sjukpenning?
2022

Hur länge hade du varit sjukskriven när du fick avslaget?
0

Vad ville läkaren sjukskriva dig för?
Utmattningssyndrom, Fibromyalgi, Hortons kuvudvärk, migrän, EDS

I vilken omfattning ville läkaren sjukskriva dig?
100%

Hur försörjer/försörjde du dig vid avslaget?
Försörjningstöd

Hur motiverar Försäkringskassan avslaget?
På grund att jag ej kommer upp att arbeta i en omfattning som motsvarar tidigare SGI.

• • •

Varit sjukskriven sedan 2014 men blev utförsäkrad till Arbetsförmedlingen 2019. Har gått arbetsförmedlingens program samt arbetsträning 10tim i veckan som är arbetsförmedlingens minimum krav. Jag klarade inte det och kommer då inte upp i tidigare arbetad tid. Samt att jag ej hade förmåga att söka jobb en månad på grund av att min pappa som gick bort, så blev avstängd från ersättning av arbetsförmedlingen 5 dagar.

Nu efter jag inte klarar mer press och kroppen säger ifrån så nollar Försäkringskassan min SGI, på grund av dessa ovanstående saker. Orken att strida för sin rätt är obefintlig. Men återigen sparkar Försäkringskassan mot de som redan ligger ner och som redan är svaga. Som har kämpat ett helt arbetsliv. Det är inte att stå vid din sida om livet tar en ny vändning.

Man styr inte över att man kan råka bli sjuk och så pass sjuk att man inte riktigt kan återkomma i samma kapacitet. Ska man straffas för det och se till att personer mår ännu sämre pga att slå undan allt för den personen.

/ Sara

%d bloggare gillar detta: