Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan nekade mig arbetsträning då de ansåg mig för sjuk. En månad senare ansåg de mig 100% arbetsför.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2015 och 2107.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
365 dagar bägge gångerna.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom (UMS), PTSD, Panikångest, stress och värk.

Hur försörjer du dig nu?
2015: försörjde jag mig genom att låna pengar, pengar jag fortfarande än idag inte vet om jag någonsin kommer kunna betala tillbaka.

2017: Lånade ännu mer pengar under de 5 månader som handläggaren ansåg att jag var arbetsför. Jag kontaktade henne 29 mars för att fråga om vi kanske kunde titta på någon typ av arbetsträning innan jag skulle in på rehab på Bragee Rehab. Handläggaren sa då att det inte var aktuellt eftersom jag var för sjuk för det. Exakt en månad senare den 29 april gav hon mig avslag och ansåg att jag var 100% arbetsför. Sedan fortsatte en process av kompletteringar som var klara den 15 augusti, den 11 september skulle jag börja på rehab. Så under den tiden fick jag boka upp en tid på Arbetsförmedlingen (ca 2 veckor senare) och söka 20 jobb som jag visste att jag inte skulle kunna ta eftersom rehab började. Att Försäkringskassan ansåg att jag skulle jobba 100% och sedan berättigas ersättning i förebyggande syfte tycker jag verkar märkligt.

2018: Sjukskriven 50%, arbetssökande/A-kassa 50% efter att ha blivit uppsagd under provanställning. Min gamla arbetsgivare sa upp mig så jag hade 4 månader full lön så jag kunde såklart inte få sjukpenning under den tiden. Så jag tog en provanställning på 30% som jag dessvärre blev uppsagd på efter 4 månader så nu står jag arbetslös/sjukskriven. Läkaren vill egentligen att jag ska vara sjukskriven på 75% och bygga upp mig långsamt innan jag går upp på 50% men det får man inte vara om man ska kunna söka jobb enligt AF.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
2017: Försäkringskassan anser att jag skulle klara av lämpligt omväxlande arbete som är mindre stressfyllt och har lägre krav på koncentration. Ett arbete som inte innebär hög kognitiv förmåga och ett arbete där jag kan växla mellan att sitta, stå eller vara i rörelse. Som Försäkringskassan menar är ett normalt förekommande arbete på arbetsmarknaden.

Förra veckan var jag i förvaltningsrätten. Håll tummarna för mig

/Pippi

%d bloggare gillar detta: