Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Handläggaren ansåg att underlagen var tillräckliga för ett beslut, men att det saknas bevis…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
0 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, sömnsvårigheter, Fibromyalgi, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sparade pengar just nu, är fortfarande i chock och vet inte hur jag ska klara mig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan anser att det saknas bevis för det som står i intyget och att jag därför inte anses vara sjuk. Jag kan jobba som vanligt i mitt yrke inom vården eller söka annat.

• • •

Läkaren känner mig sedan 10 år och han har hjälpt mig mycket med fibromyalgin och mina sömnsvårigheter som uppkommer på grund av smärtorna i kroppen. I somras slog han näven i bordet och sa åt mig att jag behövde ta det lugnt för att få kroppen i balans. Mitt blodtryck hade ökat markant och jag hade ständigt svår huvudvärk. Ett resultat av att jag ständigt bet ihop och pressande mig lite till.

Den här sommaren hade jag planerat en sen semester då jag inte har barn och tänkte att jag skulle passa på att tjäna lite extra och unna mig en resa senare i höst när min kropp brukar bråka extra mycket med mig. Nu fick allt ställas in. Min semester blev nu istället en total kollaps av utmattning hemma och det var då läkaren sa att jag måste lyssna på honom och min kropp.

När jag ansökte om sjukpenning så trodde jag att det fullt ifyllda läkarintyget skulle duga. Men tji fick vi. Beskedet från Försäkringskassan kom som ett slag i ansiktet och allt blev så fruktansvärt. Läkaren försökte få kontakt med min handläggare, men hon sa att om vi var besvikna kunde vi överklaga. Hon ansåg att underlagen var tillräckliga för ett beslut, men att det saknas bevis för min utmattning och smärta. I min tillvaro är den ekvationen inte något som går ihop, varken logiskt eller moraliskt.

Nu lever jag på sparade pengar och för en dialog med min arbetsgivare (vården) som absolut är på min sida. De försöker hjälpa så gott de kan, då chefen också har erfarenhet av både utmattning och Försäkringskassans beteende. Det känns ändå skönt i all bedrövelse att jag har stöd från alla andra, när Försäkringskassan är som en kall isdrottning som vägrar tala med folket och bara dömer till ett liv i iskyla utan rättvis bedömning. Hur är detta ens lagligt?

/Sanna

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: